Bez tām neiztiek praktiski nevienā mājā. Kāds dod priekšroku rapšu, saulespuķu vai olīveļļai, bet kādam virtuvē ir vesela rinda visdažādāko eļļas pudeļu.
Saulespuķu eļļa ir dzintardzeltenā krāsā, ar piesātinātu garšu. Ēdienu diapazons, kuriem tā tiek izmantota, ir ārkārtīgi plašs – no salātiem līdz dažādiem gaļas ēdieniem.
Kukurūzas eļļa ir koši dzeltena. Tās aromāts teicami harmonē ar dažādiem no rīsiem gatavotiem ēdieniem un mamaligu (kukurūzas biezputru). Lapu salātu aizdaram tā piešķir īpašu garšas nokrāsu.
Ķirbju eļļa ir tumši zaļa. Tai piemīt riekstu aromāts un to izmanto aizdara gatavošanai salātiem.
Vīnogu eļļai ir viegli zaļgana nokrāsa un patīkama neitrāla garša. Izmanto majonēzes gatavošanai, medījumam, tā labi sader ar dārzeņiem un sieru.
Riekstu eļļa ir skaistā tumša dzintara krāsā ar skāņu riekstu garšu un aromātu. Lieto salātiem un dažādām zupām, kā arī mērču un krēmu gatavošanai.
Rapšu eļļa ir spilgti dzeltena, tai piemīt patīkami svaiga garša un aromāts. Izmanto dažādiem no kartupeļiem gatavotiem ēdieniem, kā arī salātiem, biezām mērcēm, cepumiem.
Olīveļļai raksturīga zeltaina krāsa, patīkama garša un aromāts, ļoti viegli uzsūcas. Izmanto zivju, gaļas, dārzeņu ēdienu gatavošanā.
Sojas eļļa ir ļoti populāra daudzu Āzijas tautu virtuvēs. Piemīt specifisks, viegls rūgtenums, sojas garša. Izmanto gaļas un dārzeņu ēdienu gatavošanā, mērcēm, salātiem.