Augļu torte bez cepšanas ir īsts garšas baudījums, turklāt to ir tik vienkārši pagatavot. Un kā izskatās! No skata vien sāk tecēt siekalas. Katru reizi, gatavojot augļu tortes bez cepšanas, vari variēt sastāvdaļas. Un torte iznāks pavisam citādāka. Pamēģini pagatavot, ciemiņi būs sajūsmā!
Sastāvdaļas
500 g krējuma (var 35% saldo krējumu)
300 g augļi un ogas pēc izvēles
200 g gatava, veikalā nopērkama biskvīta vai jebkuri cepumi
200 g cukura
30 g želatīna
Pagatavošana
Pārlej želatīnu ar pusglāzi auksta ūdens, izmantojot nelielu trauku. Atstāj uzbriest aptuveni uz pusstundu. Uzbriedušo želatīnu liek ūdens peldē, pastāvīgi maisot, ļauj uzvirst, bet nevāra.
Dziļā bļodā ar mikseri sakur krējumu un cukuru. Jākuļ, līdz cukurs pilnībā izkusis.
Nepārtraucot kulšanu,tievā strūkliņā pielej želatīnu un kuļ vēl aptuveni pusminūti. Pēc tam citas dziļas bļodas apakšā izklāj pārtikas plēvi.
Mazgā un nomizo augļus, izņem kauliņus, sagriež mazos gabaliņos.
Biskvītu arī sagriež gabaliņos. Ja biskvīta vietā ir cepumi, tos salauza nelielos gabaliņos. Bet ar biskvītu torte iznāks maigāka.
Dziļā tasē liek augļus un ogas, sajauc tos ar biksvīta gabaliņiem.
Pārlej ar krējuma krēmu un pārsedz ar pārtikas plēvi.
Liek ledusskapī, līdz pilnībā sastingst, aptuveni 2-3 stundas.
Pēc tam izņem torti no ledusskapja, pārliek skaistā bļodā un noņem plēvi. Rotā ar augļiem un ogām vai riekstiem.
Atkarībā no izraudzītajiem augļiem un ogām iznāk pavisam atšķirīgas tortītes.
Labu apetīti!