Līgo nakts tradicionālā ēdienkarte, protams, paredz, ka šos svētkus nevar aizvadīt bez garda siera un putojoša alus. Tomēr Jāņu svinību galds noteikti var apliecināt arī saimnieces individualitāti, izdomu un gatavošanas prasmes, ja līgotājiem sarūpētais cienasts ir īpašs un tradicionālie ēdieni tiek papildināti ar interesantām garšu niansēm. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI” Līgo svētku noskaņās piedāvā trīs ātri pagatavojamas receptes gada īsākajai naktij! Veldzējiet slāpes ar spirdzinošu bērzu sulu, izceliet siera garšas nianses ar dārzeņu svaigo aromātu un desertam pagatavojiet saldus biezpiena rausīšus!
Īstais Līgo nakts dzēriens, protams, ir alus, tomēr svētku galdā der celt arī kādu atspirdzinājumu tiem, kas alkoholu nelieto vai alus vietā ik pa laikam tomēr vēlas veldzēties ar kādu bezalkoholisku dzērienu. Šādi pagatavotas bērzu sulas aizstās saldinātās limonādes, bet garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Sastāvdaļas
1,5 l bērzu sulas
1 neliels gurķis
1 laims, citrons un apelsīns
Sauja bazilika vai piparmētru lapu
Pagatavošana
Citrusaugļus un gurķi sagriež plānās šķēlēs un pārlej ar bērzu sulu. Pievieno dzērienam aromātiskos garšaugus un ļauj tam nedaudz ievilkties, atstājot vēsā vietā.