Ātrie kartupeļu salāti. + Vēl trīs kartupeļu salātu receptes!

08-10-2020

Lieliski salāti, izmantojot tikai dažas vienkāršas sastāvdaļas.

Ēdiens noderēs brokastīm, vakariņām vai pusdienām.

Var pasniegt kā piedevu vai kā patstāvīgu ēdienu.

Mēreni pikantie salātiņi noderēs arī svētku galdam.

Bieži tos pasniedz kopā ar sālītu vai marinētu zivi, iznāk ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas

1 kg kartupeļu

1 sīpols

4 marinēti gurķi

1 pušķītis pētersīļu

2-3 tējkarotes krējuma

1 tējkarote 9% etiķa

1 ēdamkarote augu eļļas

Pipari pēc garšas

1 tējkarote cukura

Pagatavošana

Piparus, cukuru un etiķi sajauc, pievieno nedaudz ūdens. Tā būs sīpolu marināde.

Sīpolu nomazgā, nomizo, sagriež gredzenos (pusgredzenos, ceturtdaļgredzenos).

Liek sagatavotos sīpolus marinādē, sajauc.

Kartupeļus nomazgā, notīra, novāra.

Vārītos kartupeļus nedaudz atdzesē, sagriež ēšanai piemērotos gabaliņos.

Sīpolus izņem no marinādes, sajauc ar kartupeļiem.

Pētersīļus nomazgā, sagriež, sajauc ar augu eļļu, pievieno kartupeļiem un sīpoliem.

Marinētajiem gurķiem nogriež galiņus, gurķus sagriež aplīšos, pievieno pārējai masai.

Visu sajauc, pieliek krējumu, piparus.

Var rotāt ar sagrieztiem lociņiem.

Labu apetīti!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Gardie kartupeļu salāti ar gurķiem un tītara krūtiņu

Siltie kartupeļu salāti ar sezama sēkliņām

Kartupeļu salāti ar kūpinātu lasīti. Mmm, kāda recepte!

Kartupeļu salāti dāņu gaumē “Rīts Kopenhāgenā”

Kartupeļu salāti “Vidusjūras smarža”