Ātri marinēti sīpoli. Lieliska piedeva siļķei vai šašlikam!

21-06-2024

Ja gatavojat siļķi, šašliku vai kebabu, marinēti sīpoli būs pikants papildinājums – pastāstīsim, kā pagatavot ātru marinādi.

Marinēt sīpolus dažādiem ēdieniem ir pietiekami vienkārši. Marinētus dārzeņus var izmantot kā piedevu gaļai, zivīm vai dažādiem našķiem. Atklāsim dažus noslēpumus, kas noderēs ikvienai mājsaimniecei.



Kā marinēt sīpolus

Kulinārs Jevgeņijs Klopotenko iesaka sīpolu marinēšanai izmantot vīnogu vai ābolu etiķi. Turklāt jums ir nepieciešams:

1 sarkanais sīpols;

50 g cukura;

50 g sāls;

100 g etiķa;

150 ml ūdens;

daži piparu graudiņi un krustnagliņas.

Sīpolu sagriež šķēlītēs, bļodā ielej ūdeni, pievieno visas sastāvdaļas, izņemot garšvielas, un ļauj atdzist. Tad sīpolus pārlej ar marinādi, pārkaisa ar garšvielām un atstāj uz dažām stundām, tad notecina.

Klopotenko piebilda, ka minētās garšvielas var aizstāt ar lauru lapām vai kurkumu, īpaši, ja marinējat sīpolus. Tad iegūsiet dzeltenu toni.



Sīpolu marinēšana salātiem – ātra recepte

Padoms: Lai saīsinātu procesu līdz 30 minūtēm, ņemiet karstu, nevis aukstu ūdeni. Nepieciešams:

3 sīpoli;

1 tējkarote cukura un 1 tējkarote sāls;

1 ēdamkarote etiķa;

3 ēd.k. ūdens.

Sasmalcina sīpolus salātiem, sajauc sastāvdaļas kopā un pārlej sīpolus, samaisa un atliek malā, lai atdzistu.




Kā marinēt sīpolus šašlikam – padomi un recepte

Labāk izvēlēties sarkanos vai violetos sīpolus, sagriezt ne pārāk plānās šķēlītēs, lai tie būtu kraukšķīgi. Tāpat nepieciešams:

2 sīpoli;

1 ēd.k. ābolu etiķa;

pusotra glāze ūdens;

2 ēd.k cukura;

3 tējk. sāls.

Sākumā sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, dziļā bļodā sajauc kopā sāli un cukuru, pārlej ar siltu ūdeni un
etiķi.

Padoms: šajā posmā sāli un cukuru iemaisiet karstajā ūdenī, lai paātrinātu procesu, tad pievienojiet etiķi.

Tad sīpolus ievieto katlā, pārlej ar marinādi visapkārt un pārklāj ar vāku. Atstāj uz 60 minūtēm, tad pievieno dilles un eļļu. Šādā veidā sīpolus glabā aukstā vietā līdz 14 dienām.

Kā marinēt sīpolus siļķēm

Siļķi noteikti pasniedz ar sīpoliem. Marinādei nepieciešams:

3 sīpoli;

2 ēd.k. cukura un eļļas;

250 ml ūdens;

3 ēdamkarotes etiķa;

1 tējkarote sāls;

malti pipari.

Vispirms sīpolus nomizo un sagriež šķēlītēs, bļodā sajauc sastāvdaļas, pievieno sīpolus un atstāj apmēram 30 minūtes, tad marinādi notecina, pārkaisa ar eļļu, pārkaisa ar pipariem un atstāj atpūsties vēl 30 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Ātri marinēti sīpoli ar ķiplokiem un garšvielām. + Vēl trīs pikantas piecminūšu uzkodiņas!

Ar laima sulu marinēti sarkanie sīpoli. + Vēl trīs marinādes!

Ātri marinēti sīpoli salātiem. Turpmāk vienmēr izmantosi šo paņēmienu!