Sastāvdaļas norādītas 4 puslitra burciņām. Un nedaudz nogaršošanai!
Sastāvdaļas
1,5 kg baklažāni
1,5 kg saldās paprikas
1 – 2 asie sarkanie pipari
1 – 2 asie zaļie pipari
2 ķiploku galviņas
1 glāze augu eļļas
300 – 400 g cukura
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote 9% etiķa
Pagatavošana
Baklažānus nomazgā, sagriež aplīšos.
Liek dziļā traukā, pārkaisa ar sāli pēc garšas un atstāj uz pusstundu.
Saldos un sarkanos asos piparus nomazgā, veselus liek uz paplātes un liek līdz 200-230°C sakarsētā cepeškrāsnī, cep gatavus. Gatavību var parbaudīt, piparā iedurot.
Pēc 30 minūtēm nomazgā un nosusina baklažānus.
Apcep augu eļļā.
Ķiplokus un zaļos piparus sagriež mazos aplīšos.
Izņem papriku no cepeškrāsns, ietin folijā.
Tad noņem miziņu, izņem sēklas un sadala strēmelītēs.
Atsevišķā traukā sajauc etiķi, sāli un cukuru, uzvāra.
Marināde gatava, kad cukurs pilnībā izšķīdis.
Tālāk visus dārzeņus saliek bļodā, pārlej ar marinādi, uzmanīgi samaisa.
Liek sterilizētās burkās, aizvāko.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanti korejiešu baklažāni ziemas krājumiem. + Vēl piecas korejiešu dārzeņu receptes!
Marinētas sēnes ar baklažāniem. Interesanta recepte!
Baklažāni adžikā. + Vēl trīs receptes ar baklažāniem ziemai
Marinēti baklažāni ar papriku ziemai. + Vēl piecas lieliskas paprikas receptes!
Baklažānu salāti “Slinkā uguntiņa” ziemas krājumiem. + Vēl piecas ziemas salātu receptes