Sastāvdaļas
5 sālīti gurķīši
3 kartupeļi
250 g tomātu
250 g kūpinātas desas
200 g vārītas desas
200 g kūpinātu cīsiņu
1 glāze gurķu sālījuma
1 daiviņa ķiploka
Augu eļļa
Malti melnie pipari pēc garšas
Olīvas pēc garšas
Citrons pēc garšas
Pagatavošana
1. Notīra kartupeļus, sagriež mazus kubiņus. Liek katliņā ar ūdeni, vāra līdz gatavībai.
2. Sagriež visas desas mazos gabaliņos. Izmanto 3 veidu desas: kūpinātu, Krakovas, vārīto.
3. Sagriež sālītus gurķus.
4. Notīra un sasmalcina sīpolu, uz rupjas rīves sarīvē burkānu. Sasmalcina vai saspiež ķiploku.
5. Uz pannas uzlej nedaudz augu eļļas, apcep burkānus un sīpolus. Kamēr dārzeņi cepas, pievieno sasmalcinātu ķiploku, sālītus gurķus un tomātus. Sautē 5 minūtes, laiku pa laikam samaisa.
6. Pārliek pannas saturu katliņā ar kartupeļiem, pielej glāzi gurķu sālījuma. Pagaršo, vai nevajag pievienot vēl sāli, piparus. Pievieno garšvielas. Gatavo 5 minūtes.
7. Noņem no uguns, ļauj ievilkties 15 minūtes. Pirms pasniegšanas rotā ar olīvām un citrona šķēlīti.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sēņu soļanka taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs soļankas receptītes
Svaigu kāpostu soļanka ziemas krājumiem. Atver burciņu, pusdienas gatavas!
Ātrā soļanka ar kūpinājumiem saimnieces Marijas gaumē. Garšo vareni!
“Īstā soļanka” no dažādu veidu gaļas. Sevišķi garšos vīriešiem!
Ta nav soļanka, tada šķidra zupele. īsta soļanka tiek vārīta ar nierītem, ar kūpinatu krūtiņu, labiem cīsiņiem, l-gaļu, kūpinatu desiņu, protams marinetiem gurķiem, burkani, tomatyu merce un bez kartupeļiem, zupai jabūt tadai, ka karote stāv, laba tomātu mērce, olīvas melnās liek pie zupas pasniegšanas brīdī, un protams citrona šķelīte zupa, ja kads velas, atsevišķi pasniedz skābu krējumu, un ..zaļumi.