Aromātiska biezpiena un siera pica. Bez miltiem!

06-09-2017

g7PFi-_sDpg-696x464

Salīdzinot ar ierastajām picām, kuras diezgan pamatoti uzskata par vienu no kalorijām bagātākajiem ēdieniem, šoreiz iesakām pagatavot tievētāju variantu. Apbrīnojami, bet arī šāda “liesā pica” garšo ļoti labi!

Sastāvdaļas
400 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu
50 g siera ar 17% tauku saturu
100 g šampinjonu
3 olu baltumi
200 g tomātu
30 g bazilika
30 g diļļu
Sāls un garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Sajauc rīvētu sieru un biezpienu, pievieno olas baltumus.

Cepamajā formā, kas ieziesta ar olīveļļu, kārto ripiņās sagrieztus tomātus, uzkaisa sāli, pusi no smalki sagrieztā bazilika.

Pārklāj ar biezpiena masu, izlīdzina.

Virsū liek sagrieztas šampinjonu šķēlītes. Pārkaisa ar baziliku, zaļumiem un pipariem.

Cep 180 grādu temperatūrā, līdz gatava, aptuveni 20-25 minūtes.