Ar vistu akniņām pildīti āboli. + Vēl piecas receptes!

24-10-2023

Kadri no video

Mīkstās aknas lieliski sader ar saldskābiem augļiem un ceptiem sīpoliem. Šim ēdienam var pievienot sieru.

Gatavošanas laiks

Kopā: 50 min.
Aktīvs (Jūsu dalība ir obligāta): 20 min.
Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas

Sīpoli 1 gab.
Augu eļļa 2 ēd.k. karotes
Vistas aknas 250 g
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Lieli āboli 4 gabali
Jūs varat pievienot 100 g siera

Pagatavošana

1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Sagatavo cepšanas formu.

2․ Sīpolu nomizo un sagriež pusgredzenos.

3․ Uzkarsē augu eļļu pannā uz vidējas uguns. Apcep aknas, maisot, 5 minūtes.

4․ Pievieno sīpolus un gatavo vēl 2-3 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

5․ Nogriež ābolu galus, izņem serdes un daļu mīkstuma. Piepilda tos ar aknām un sīpoliem.

Ja nepieciešams, virsū pārkaisa rīvētu sieru.

6․ Apklājiet ābolus ar nogrieztajām virsiņām. Cep 25-30 minūtes.

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem. Labu apetīti!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Vistas aknas šerijā ar sēnēm un pupiņām. Smalkas vakariņas, vienkārši pagatavojamas!

Aknu desa mājas gaumē. Īsta delikatese!

Siltie vistu akniņu salāti ar ķirbi. + Vēl trīs silto salātu receptes!

Salāti ar vistu akniņām, sēnēm un gurķīti. + Vēl piecas receptes!

Akniņas ar kraukšķīgu garoziņu. Laipni lūgti vakariņās!