Ar malto gaļu un sieru pildīti kabacīši. Labas pusdienas vai vakariņas!

08-09-2018

kabachi

Sastāvdaļas
1 kg kabaču vai cukini
0,5 ēdamkarotes rīsu
400 g maltās gaļas
150 g cieta siera
1 ēdamkarote krējuma
100 g (1 liels) sīpols
2-3 daiviņas ķiploka
Sāls, pipari pēc garšas

kabachi2
Pagatavošana

Sagriež kabačus 2 cm biezos aplīšos.

Izgriež vidiņu ar nazi, atstājot sienas biezumu aptuveni 1 cm.

Novāra rīsus līdz gatavībai.

Sīpolu sīki sagriež un apcep.

Pievieno maltajai gaļai rīsus, sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli, piparus un zaļumus.

Sagatavotos kabačus pilda ar maltās gaļas maisījumu un kārto uz pannas.

Pagatavo krējuma mērci: sajauc krējumu, sāli, piparus, ķiplokus un zaļumus, var pievienot garšvielas pēc vēlēšanās.

Kabačus pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Cep 200 grādos 40 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: “Fithacker”