Vienkārša un garda karstā uzkoda ar kinzas aromātu. Pēc cepšanas kopā ar tomātiem maltā gaļa izdodas ļoti sulīga un garšīga.
Sastāvdaļas
1–2 sīpoli
3 ēdamkarotes augu eļļas
300 g maltās gaļas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
5–7 zariņi kinzas
4 tomāti
Var pievienot sieru pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sīpolus sasmalcina un 5–6 minūtes apcep 2 ēdamkarotēs eļļas uz vidējas uguns.
2․ Pievieno malto gaļu un gatavo vēl 10 minūtes, pastāvīgi maisot, lai nepaliktu lieli gabaliņi.
Var izmantot jebkuru malto gaļu pēc vēlēšanās.
3․ Noņem gaļu no uguns, pievieno sāli, piparus un sajauc ar kapātu kinzu. Atdzesē.
4․ Tomātiem rūpīgi nogriež virsējo daļu un izņem vidiņu. Pilda ar malto gaļu un uzliek atpakaļ nogrieztās virsiņas.
5․ Liek tomātus ar eļļu ieziestā cepamajā formā un gatavo cepeškrāsnī 25–30 minūtes 180 °С temperatūrā.
6․ Ja vēlies brūnu garoziņu, 10 minūtes pirms gatavošanas beigām pārkaisa tomātus ar rīvētu sieru.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ideāla uzkoda: ar malto gaļu un sēnēm pildītas sīpolu bumbiņas. FOTORECEPTE
Ar sieru pildīta paprika. Siekalas saskrien mutē no smaržas vien!
FOTO RECEPTE. Ar malto gaļu pildītas, brīnumgardas žāvētas aprikozes
Piecas gardu pildītu olu receptes svētku galdam
Pildītas piparu pusītes ar makaroniem un sieru