
Ekrānuzņēmums
Kas teica, ka marinēti gurķi ir tikai klasiskais sālījums, izmēģiniet pavisam jaunu recepti, kas mainīs priekšstatu par šo vienkāršo uzkodu!
Standish Cocktails lapa dalījās ar interesantu gurķu marinēšanas veidu, kas noteikti iepriecinās izsmalcinātu garšu cienītājus.
Sastāvdaļas
Gurķi
Ķiploki
Lauru lapas 2-3 gab.
Tradicionālā marināde
1 ēdamk. sāls, 1 ēdamk. cukura, 9% galda etiķis 4 ēd.k. karotes
Ūdens 500 ml
Džins
Pagatavošana
Gurķus sagriež gareniski četros gabalos, lai veidotos garas, glītas šķēles.
Ņem tīru stikla burku un cieši ievieto tajā gurķu šķēlītes.
Burkā esošajiem gurķiem pievieno sasmalcinātus ķiplokus un dažas lauru lapas.
Piepildiet gurķus ar sālījumu, bet virsū atstājiet nedaudz vietas nākamajai sastāvdaļai. Ja jums nav gatava sālījuma, varat to ātri pagatavot mājās. Pamata sastāvdaļas ir ūdens, etiķis, sāls, cukurs un jūsu iecienītākās garšvielas.
Piepildiet burku ar džinu līdz augšai.
Svarīgi: izmantojiet kvalitatīvu džinu, jo tā garša tieši ietekmēs gala rezultātu.
Maigi samaisiet burkas saturu, lai džins vienmērīgi sadalītos marinādē. To var izdarīt, viegli sakratot burku.
Ievietojiet burku ledusskapī un ļaujiet nostāvēties. Ideālais laiks ir 24 stundas. Šajā laikā tie uzsūks visas garšas un kļūs neticami garšīgi.
Gatavi gurķi ir universāla uzkoda, kas labi sader gan ar klasiskiem kokteiļiem, gan viegliem ēdieniem. Tie kļūs par īstu akcentu uz jūsu svētku galda vai negaidītu akcentu draudzīgā ballītē.
Nebaidieties eksperimentēt un pārsteigt sevi un savus viesus. Džinā marinēti gurķi – garša, kas noteikti paliks atmiņā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ideāla recepte marinēšanai “Gurķi sniegā”. + Vēl desmit interesantas marinādes receptes!
Marinētu gurķu salāti ziemai ar ābolu etiķi un diļļu sēklām
Saldskābie marinētie gurķīši. + Vēl piecas receptes!
Neizdodas kraukšķīgi marinēti gurķi? Lūk, galvenie noslēpumi – to ir tikai seši