Ar bietēm marinēti kāpostiņi. Gardi un koši salāti

28-08-2020

kaposti11

Sastāvdaļas
2 kg kāpostu
2-3 lieli burkāni
1 biete
1 galviņa ķiploku

Sālījumam
(uz 1 l ūdens)
1 glāze augu eļļas
2/3 glāze 9% etiķa
2/3 glāze cukura
2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

Kāpostu sagriež salmiņos, viegli samīca ar rokām.

Burkānus un bieti sarīvē uz rupjas rīves, ķiploku izspiež caur presi.

Sālījumam: sakarsē ūdeni ar eļļu, etiķi, cukuru un sāli.

Apvieno kāpostus ar burkāniem un bietēm, ķiploku, pārlej ar verdošu sālījumu.

Uz nakti atstāj zem sloga.

Pēc tam saliek burkās, aizvāko un glabā ledusskapī.

Lielās porcijās šādus salātus nav vērts gatavot, jo vienmēr var uztaisīt jaunus!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ļoti skaisti salātiņi ziemas krājumiem ar maziem dārzenīšiem

Dārzeņu mikslis ziemas krājumiem. Desmit labākās konservētu salātu receptes

Dārzeņi savā sulā zupai vai salātiem. + Vēl piecas veselīgas receptes ziemas krājumiem!