Apelsīnu sukādes. Pagatavo mājās, rotā kūkas vai uzgrauz tāpat!

09-12-2017

cukati

Apelsīnu miziņu sukādes lieliski papildina konditorejas izstrādājumus, bet var arī uzkost pie tējas vai kafijas, kad sakārojas ko saldu.

Sastāvdaļas

4 apelsīni

2,5 glāzes cukura

2 glāzes ūdens

Pagatavošana

­­1. Apelsīnus rūpīgi nomazgā. Nogriež augšējo un apakšējo daļu, izdara vairākus vertikālus iegriezumus un noņem miziņu. Izņem iekšējo balto daļu, sagriež mizu strēmelītēs.

2. Miziņu izmērcē aukstā ūdenī divas stundas.

3. Uz mazas uguns sakarsē 2 glāzes ūdens kopā ar cukuru, karsē, līdz cukurs pilnībā izkusis.

4. Pieber miziņas un vāra uz mazas uguns, kamēr mīkstas. Parasti pietiek ar 30 minūtēm.



5. Atdzesē vienu strēmelīti un pagaršo, vai tekstūra ir apmierinoša.

6. Izņem miziņas no sīrupa ar sieta palīdzību, apviļā cukurā un liek uz paplātes, kas pārklāta ar papīru.

7. Kad sukādes sausas, tās glabā burkā ar cieši aiztaisāmu vāciņu.

8. Iecukurotās apelsīnu miziņas var apviļāt nevis cukurā, bet kausētā šokolādē – iznāks apelsīnu konfektes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Mājās gatavotas ābolu sukādes ar apelsīniem un asumiņu. Labākas par jebkurām konfektēm!

Kāpēc vērts neizmest arbūza miziņas? Pagatavo sukādes!

Gardas apelsīnu sukādītes. Lūk, kāpēc nevajag izmest apelsīnu mizas!