Apelsīnu biskvīts izdodas aromātisks, gaisīgs un košs!
Sastāvdaļas
2 ēdamkarotes kviešu miltu
7 vidēja lieluma olas
1,5 glāze cukura
2 lieli apelsīni
Ceturtdaļēdamkarote augu eļļas
2 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
Miltus obligāti izsijā kopā ar cepamo pulveri. Visus uzreiz nepievieno mīklai, seko tās biezumam.
Nomizo 2 apelsīnus, izspiež sulu. Vajadzēs aptuveni 200 ml.
Dzeltenumus atdala no baltumiem.
Dzeltenumus sakuļ ar glāzi cukura gaisīgā masā, līdz tā kļūst gaiša.
Pievieno apelsīnu sulu, miziņas un augu eļļu.
Baltumus sakuļ ar atlikušo cukuru mīkstās putās.
Apvieno dzeltenumus ar miltiem, samaisa, pievieno daļu baltumu, samaisa vēlreiz.
Pievieno atlikušos baltumus un rūpīgi iejauc mīklu, lai no tā saglabātos gaisīga.
Formas apakšu un sānus izklāj ar cepamo papīru (ieziest nevajag).
Lej mīklu formā un cep 10 minūtes 200℃ temperatūrā, pēc tam to samazina līdz 180℃ un cep līdz gatavībai: ja mīklā iedur zobu bakstāmo un tas iznāk ārā sauss – biskvīts ir gatavs.
Atstāj atdzist formā. Pēc 10-15 minūtēm uzmanīgi atbrīvo no sānos ieklātā papīra, pēc tam atstāj formā līdz gandrīz pilnīgai atdzišanai.
Gatavo biskvītu tālāk izmanto kūkām un tortēm. Ļoti garšīgs arī vienkārši ar pārziestu ievārījumu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Desmit viltībiņas, kā izcept patiesi gaisīgu un gardu biskvītu
Vienkārša šokolādes biskvīta kūka. + Vēl trīs labas biskvītu receptes!
“Viedā kūka”: biskvīts, kas cepot pats sadalās plātnēs un pildījumā