
Ekrānuzņēmums
Kūka no smaržīgām medus biskvītiem ar maigu krēmu un žāvētām plūmēm.
Pagatavošanas laiks
Kopā: 6 st.
Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta): 1 st.
Sastāvdaļas
Medus 150 g
Sviests 100 g
Soda 1½ tējk.
Olas 4 gab.
Cukurs 100 g
Milti 250 g
Sāls šķipsniņa
Žāvētas plūmes 100 g + dekorēšanai
Krējums ar 33 % tauku saturu 200 ml
Skābais krējums ar 25 % vai vairāk tauku 600 g
Pūdercukurs 150 g
Var pievienot
Valriekstus pēc garšas
Smalki pagatavotas konditorejas pērlītes pēc garšas
Pagatavošana
1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Dziļu cepamo paplāti ar aptuveniem izmēriem 35 × 25 cm izklāj ar pergamentu.
2․ Katliņā izkausē medu un sviestu. Ielej cepamo sodu un kārtīgi samaisa. Atdzesē.
3․ Olas un cukuru saputo ar mikseri līdz vieglām putām. Pievieno medu un sviestu.
4․ Miltus sajauc ar sāli un ar lāpstiņu viegli iemaisa olu maisījumā.
5․ Liek uz cepšanas paplātes un cep 25-30 minūtes. Atdzesē.
Pārbauda ar zobu bakstāmo: tam jāiznāk sausam.
6․ Ar mīklas riņķi vai nazi izgriezt no kūkas apaļu pamatni. Pārējo cepumu sagriež kubiņos.
7․ Nogriež apaļās pamatnes virsmu un sasmalcina drupatas, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi.
8․ Žāvētas plūmes pārlej ar verdošu ūdeni uz 20 minūtēm. Notecina un sasmalcina.
9․ Krēma pagatavošanai auksto krējumu saputo ar mikseri, līdz tas kļūst biezs.
10․ Atsevišķi sakult skābo krējumu ar pūdercukuru, līdz tas izšķīst. Ar lāpstiņu viegli iemaisa krēmā.
11․ Dziļu bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi.
12․ Sešas ēdamkarotes krējuma atliek malā un uzglabā ledusskapī. Atlikušo iemaisa garozas gabaliņos.
13․ Daļu maisījuma ieber bļodā. Apkaisa ar žāvētām plūmēm. Turpina pārmaiņus kārtot kārtas. Beigās pārklāj ar apaļo pamatni.
14․ Pārklāj kūku ar pārtikas plēvi. Nedaudz sablīvē un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
15․ Apgriež sacietējušo kūku uz šķīvja, izņem bļodu un noņem plēvi.
16․ Pārklāj ar atlikušo krēmu. Rotā ar cepumu drupatām un veselām žāvētām plūmēm.
Pēc vēlēšanās pārkaisa ar valriekstiem un mīklas “pērlītēm”.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Klasiskā medus kūka. + Vēl piecas populārā deserta receptes!
Medus kūka “Parīzes garša” ar riekstiem. + Vēl trīs medus kūkas receptes!
Medus kūka ar vārīto krēmu. Varen laba recepte
Medus kūka “Bitīte” Lieldienu noskaņās. + Vēl trīs medus kūkas receptes!
Medus kūka “Kompliments”. + Vēl trīs lielisku medus kūku receptes!