Šīs pavāra Aleksa firmas kotletītes vispirms tiek apceptas zeltaini brūnas, bet pēc tam sutinātas cepeškrāsnī… alū!
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 kg liellopa maltās gaļas
500 g maltas cūkgaļas
8 gabaliņi baltmaizes, nogriež garoziņu
300 g sīpolu
2 lielas ķiploka daiviņas
2 olas
2 ēdamkarotes asu sinepju
200 ml saldā krējuma
1 tējkarote “Hmeli Suneli” garšvielas
2 saujas kapātu diļļu un pētersīļu
1 ēdamkarotes sāls
1 tējkarotes maltu melno piparu
Rīvmaize panēšanai
Eļļa cepšanai
Alus sautēšanai
Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 45 minūtes › + 30 minūtes atdzesēšanai › Kopējais laiks: 1 stunda 35 minūtes
Baltmaizes šķēlēm nogriež garozu, sagriež kubiņos, pārlej ar saldo krējumu, lai maize izmirktu.
Sīki sakapā sīpolu un ķiploki, apcep uz pannas 1 ēdamkarotē augu eļļas, kamēr mīksti. Noņem no uguns.
Maltajai gaļai pievieno izmērcēto maizi, olas, sinepes, kapātus zaļumus, sīpolus un ķiplokus. Rūpīgi izmaisa, liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
Vēlreiz samaisa, veido kotletes aptuveni 1,5 centimetrus biezas, apviļā rīvmaizē.
Sakarsē pannā eļļu, ātri apcep kotletes – 30 sekundes no katras puses – uz lielas uguns. Pārliek ugunsdrošā formā vai pannā ar malām.
Sakarsē konvekcijas cepeškrāsni līdz 140°С (vai 160 С, ja ir parastā cepeškrāsns bez konvekcijas funkcijas).
Ielej alu tā, lai sniegtos līdz vienai trešdaļai no kotletes biezuma, gatavo 15-20 minūtes cepeškrāsns vidējā plauktā.
Apgriež kotletes otrādi un gatavo vēl 15-20 minūtes vai kamēr alus iztvaikojis.
Ļoti interesantas kotletītes Maskavas gaumē gatavas. Labu apetīti!
Avots: AllRecipes