
Foto – Pixabay
Ādas struktūra
Katra cilvēka ādai ir sava unikāla struktūra: gluda, raupja, taukaina, sausa. Un katra no tām norāda uz noteiktu organisma stāvokli.
Raupja āda
Līdz 20–25 gadu vecumam eiropieša āda parasti ir gluda, bet pēc tam strauji kļūst arvien raupjāka. To rosina pārāk liela dzīvnieku tauku lietošana uzturā: liels daudzums piesātināto taukskābju ādu padara cietāku.
Taukaina āda
Āda kļūst taukaina ne tikai treknu produktu lietošanas dēļ, bet arī no pārēšanās, kad liekie produkti pārvēršas taukos, un daļu no tiem saņem āda.
Mikla āda
Ja āda ir mikla, tas nozīmē, ka cilvēks pārāk daudz dzer ūdeni vai citus dzērienus. Rezultātā nieres, bet reizēm arī sirds strādā ar pārslodzi. Parasti šie cilvēki ļoti ātri sāk svīst, bet viņu plaukstas un pēdas gandrīz vienmēr ir miklas.