Ābolu un dārzeņu ikri. + Sēņu, kabaču un biešu ikru receptes!

14-08-2020

Šajā izpildījumā vairāk atgādina mērci, bet viens ir skaidrs – šos dārzeņu ikrus var ēst karotēm kopā ar jebko citu – sieru, gaļu, zivi, bet vislabāk – vienkārši ar rupjmaizīti!



Sastāvdaļas
1,25 kg sarkanu, gatavu tomātu
0,5 kg zaļas šķirnes ābolu
0,5 kg paprikas
0,5 kg burkānu
50 g čili
100 g ķiploku
1/2 glāze galda etiķa
1/2 glāze augu eļļas
1/2 glāze cukura
1 ēdamkarote rupjās sāls
Asos piparus un ķiplokus var variēt pēc savas gaumes!

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas, izņemot ķiplokus, nomazgā, nomizo, sagriež un sablendē viendabīgā masā vai samaļ gaļas mašīnā.

Vāra katliņā uz mazas uguns zem vāka, pievienojot tikai sāli, aptuveni 1 stundu.

Mazliet atdzisušam maisījumam pievieno etiķi, eļļu, iepriekš samaltus ķiplokus un cukuru.

Samaisa un liek burkās.

Variants: ja negaršo burkāni, tos var nelikt, to vietā liekot vēl vienu zaļu papriku. Var pievienot arī
zaļumus, piemēram, kinzu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kabaču ikri. Garda un vienkārša recepte!

Asie biešu ikri ziemas krājumiem. + Vēl desmit salātiņi ziemai

Sēņu ikri ziemas krājumiem