Ābolu sacepums no sakaltušas maizes 15 minūtēs: leģendāra recepte

16-03-2024

Ekrānuzņēmums

Amerikāņu maizes sacepums “strata” ar āboliem ir garšīgs deserts, ko var pagatavot ikviens.

Saldās maizes sacpeums ir amerikāņu cepšanas veids, ko sauc par “strata” un gatavo no olām un maizes cepeškrāsnī.

Interesanti, ka pavisam pieņemami ir izmantot tieši sakaltušu maizi – un tas ir ļoti ērti tiem, ja bieži paliek pāri baltmaize.

Sastāvdaļas

Apkaltusi baltmaize – 300 g

Olas – 2 gab.

Āboli – 1 gab.

Piens – 50 ml

Kanēlis, cukurs – pa 1 tējkarotei

Ievārījums – pēc jūsu ieskatiem




Pagatavošana

Sagrieziet maizi porcijās šķēlītēs tā, it kā to pasniegtu.

Atsevišķā bļodā saputojiet olas ar pienu.

Iemērciet maizes šķēlītes olu un piena maisījumā un ielieciet ar sviestu ietaukotā cepamā traukā.

Nomazgā ābolus, izņem serdes, sagriež augļus aplīšos.

Liek kārtu kārtām uz maizes, virsū pārkaisa kanēli un cukuru.




Maizi atkal iemērc pienā un olā, liek uz āboliem.

Apkaisa ar cukuru, cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Voila – maizes sacepums ar āboliem gatavs, var pasniegt ar ievārījumu vai bez tā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Maizes sacepums ar āboliem un rozīnēm. Izmēģini!

Ābolu sacepums ar kefīru. Viegls un kārdinošs!

Ātrā biezpiena kūka ar iebiezināto pienu. + Vēl trīs labas sacepumu receptes

Vieglais sacepumiņš bez miltiem un mannas. + Vēl piecas dievīgas sacepumu idejas