Katrs, kas kaut reizi gatavojis ievārījumu, zina: ja ar saglabāšanu ziemai vēl ir salīdzinoši viegli tikt galā, daudz sarežģītāk ir panākt, lai ogas vai augļi garšotu pēc iespējas svaigāk un dabīgāk.
Var pat ienākt prātā vēlme atmest visai tai ievārījumu gatavošanai ar roku! Ogas un augļus – saldētavā, un miers! Kad vajadzēs, atkausēsim un apēdīsim.
Bet padoties nevajag! Piedāvājam interesantu svaiga zemeņu ievārījuma recepti.
Pateicoties šai receptei, saglabāsies gan garša, gan vitamīni, kas ir zemenēs, un ievārījums izdosies salds un aromātisks. Turklāt to ir ļoti viegli pagatavot!
Sastāvdaļas
1 kg zemeņu
800 g cukura
Pagatavošana
1. Zemenes rūpīgi nomazgā, notīra, nosusina un katru ogu sagriež 4-6 gabaliņos.
2. Gabaliņus kārtās liek bļodā, bagātīgi apberot ar cukuru un atstāj istabā uz nakti. Viss cukurs no rīta būs izkusis zemeņu sulā. Pēc nepieciešamības var uzmanīgi samaisīt.
3. Pasterizē burkas! To var izdarīt tvaikā vai citā ierastā veidā, bet ne mazāk kā 10 minūtes. Pats galvenais – burkām jāļauj pilnībā atdzist, citādi zemenes var sākt rūgt.
4. Liek svaigo ievārījumu burkās, aizvāko un nogādā pagrabā! Var glabāt arī ledusskapī.
Piekritīsi, šī recepte ir ļoti vienkārša. Cukura daudzumu var variēt atkarībā no garšas izjūtas un ogu gatavības.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ērkšķogu un zemeņu ievārījums. + Vēl trīs receptes!
Gards zemeņu ievārījums piecās minūtēs
Zemeņu ievārījums bez ogu karsēšanas. Varena recepte!
Zemeņu kompots “Vecmāmiņas dobītes”. Fantastiski laba recepte!
Vārām zapti mājās! Pamata noteikumi jebkura ievārījuma pagatavošanai