Slinkie mājas pelmeņi. Kompromiss starp klasiskajiem un veikalā nopērkamajiem

10-09-2017

4

Neviens, šķiet, neiebildīs, ja apgalvosim, ka mājas pelmeņi ir ļoti garšīgs ēdiens. Bet to pagatavošana bieži pārvēršas par vselu epopeju, kas aizņem ļoti daudz laika. Protams, var aiziet uz veikalu un nopirkt saldētus pelmeņus, bet tas jau ir stāsts par citu garšu.

Tāpēc esam atraduši recepti – kompromisu – slinkos pelmeņus. Tos pagatavot ir daudz ātrāk un vienkāršāk nekā klasiskos, bet garšas ziņā tie ir tikpat labi!

Sastāvdaļas

400 g kviešu miltu
2 olas
300 g liellopu gaļas
500 g cūkgaļas
3 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
Zaļumi pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
200 ml ūdens
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
1 burkāns
1 tējkarote cukura
100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

1. Iejauc mīklu no miltiem, 100 ml ūdens, olām, eļļas un sāls. Ietin pārtikas plēvē un ļauj stundu nostāvēties.

1

2. Sajauc liellopu gaļu un cūkgaļu, pievieno 2 sasmalcinātus sīpolus, pievieno sāli un piparus.

3. Uz galda izrullē mīklu un izklāj uz tās maltās gaļas maisījumu. Satin ruleti.

2

4. Sagriež ruleti aplīšos, aptuveni 5 cm biezos. Ārējo malu salipina kopā.

5. Pagatavo dārzeņu mērci. Sasmalcina sīpolu, apcep uz pannas saulespuķu eļļā. Pievieno rīvētus burkānus un sautē 5 minūtes uz mazas uguns. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, cukuru un garšvielas, ļauj uzvārīties un noņem no uguns.

3

6. Iegūtās “rozītes” liek uz pannas uz dārzeņu “spilvena”. Pielej saldo krējumu un atlikušos 100 ml ūdens. Pievieno sāli pēc garšas.

thumb1-840x440

7. Sautē zem vāka aptuveni 30-40 minūtes. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.