Kā pagatavot visgaisīgāko omleti. Mazas viltībiņas, bet kāds rezultāts!

18-01-2018

omlete

Omlete brokastīs, protams, ir “žanra klasika”. Slavenais franču virtuves ēdiens iekarojis visu pasauli, pateicoties vienkāršajai pagatavošanai un lieliskajai garšai.

Grūti pat noticēt, ka pati senākā recepte bija arī pati primitīvākā: olas pārsita un cepa sviestā.

Toties mūsdienās sastopams tik daudz omletes pagatavošanas versiju, ka katru reizi var izdomāt kaut ko jaunu. Omletēm pievieno praktiski jebko, pat šokolādi!

Bet, lai omlete izdotos patiesi garšīga, gaisīga un skaista, piedāvājam dažus vienkāršus padomus.

2

Lai omlete būtu ideāla, olas ar pienu ļoti rūpīgi sakuļ, bet ne ar mikseri – ar dakšiņu vai putojamo slotiņu. Tāpat var vispirms sakult baltumus un pēc tam pievienot dzeltenumus un pienu. Pildījumu pievieno pēdējo.

Olas vislabāk izvēlēties no “mājas vistām”. Diētiskai omletei izmanto tikai baltumus.

Omlete var saplakt, ja pievienots par daudz piena. Pievērs uzmanību: uz katru olu vajadzīgi 20 ml piena.

Pannu, uz kuras cepas omlete, pārsedz ar vāku, kas no iekšpuses ieziests ar sviestu.

Sāk cept uz lielas uguns, pakāpeniski to samazinot līdz minimumam.

Ideāli gaisīgu omleti var izcept, ja uz 4 olām pievienosi 1,5 tējkarotes mannas vai miltu.

3

Ja 4 olu omletei pievienosi 2 tējkarotes krējuma, garša būs krēmīgāka.

Lai omlete izdotos mīksta un aromātiska, eļļai pievieno nedaudz sviesta.

Zaļumus nevajag pievienot tieši olām, labāk ar tiem pārkaisīt jau gatavu ēdienu.

Nebaidies eksperimentēt ar piedevām.

Iespējams, izdosies pašam sava, unikāla omletes recepte, kuru gribēsies gatavot katru rītu.

4