
Ekrānuzņēmums
Sviests un jogurts padara kūku mīkstu un mitru. Pievilcīgo garšu, protams, nodrošina kanēlis.
Gatavošanas laiks
Kopā 1 st. 15 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 25 min.
Porciju skaits 8
Sastāvdaļas
Sviests 80 ml + ieziešanai
Āboli 3 gab.
Malts kanēlis 1 tējkarote
Brūnais cukurs 4 ēd.k. karotes
Milti 160 g
Raugs 1 tējk.
Sāls 1 šķipsniņa
Baltais cukurs 200 g
Dabīgais jogurts 80 g
Vaniļas ekstrakts 1 tējk.
Olas 2 gab.
Pagatavošana
1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. Izsmērē ar eļļu kvadrātveida formu ar malām 22-23 cm garumā.
2․ Nomizo ābolus, sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar kanēli un brūno cukuru.
3․ Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
4․ Sakult kopā balto cukuru, sviestu, jogurtu un vaniļu. Ievieto olas.
5․ Iejauc miltus un rūpīgi samaisa.
6․ Ievietojiet pusi mīklas veidnē. Pievieno pusi ābolu. Pārklājiet ar pārējo mīklu un virsū izklājiet otru pusi ābolu.
7․ Cep ābolu pīrāgu ar jogurtu 45-60 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gaisīga un viegla ābolkūka, kas izdodas vienmēr. + Vēl piecas receptes nedēļas nogalei!
Ābolu šarlote ar vārīto krēmu poļu gaumē. + Vēl piecas ābolkūku receptes!
Slavenā Cvetajevas ābolkūka. Plus vēl piecas garšīgas ābolmaizes