Mājas šašliks “ziemas stilā” bez oglēm un grila. Toties burkā!

04-11-2020

sasliks

Protams, uz oglēm gatavots šašliks nav salīdzināms ar “mājas variantu”, tomēr, ja nav iespējas izbraukt pie dabas, bet ceptu gaļiņu ļoti kārojas, piedāvājam recepti tieši jums! Un šašliciņš izdosies burvīgs!

Kas vajadzīgs, lai pagatavotu mājas šašliku

1. Cūkgaļa (antrekots) — 1 kg
2. Bekons — 250 gr
3. Sīpoli — 2-3 gab.
4. Citrona sula
5. Ūdens — 100 ml
6. Sāls — pēc garšas
7. Pipari
8. Koriandrs
9. Garšvielas šašlikam



Pagatavošana

Gaļu nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.

Pievieno sāli, piparus, garšvielas un citron sulu.

Sīpolus sagriež gredzenos un pievieno gaļai, pielej ūdeni. Atstāj iemarinēties uz 30 minūtes.

Bekonu sagriež plānās strēmelēs.

Uz šašlika iesmiem sasprauž gaļu, pamīšus liekot bekonu un sīpolus.

Burkas apakšā liek atlikušos sīpolus, katrā burkā liek 4-5 iesmus.

Burku aizver ar foliju.

Svarīgi! Burkai no ārpuses jābūt sausai.

Liek aukstā cepeškrāsnī, lai burka nepārplīstu un cep 180-200 grādos 60-80 minūtēm.

Nedaudz atdzesē burku ar šašliku, neatverot cepeškrāsnī. Uzmanīgi atver cepeškrāsni, lai temperatūras atšķirības dēļ nepārplīstu burka.

Viegli izdodas apetītlīgs šašliks, ļoti viegli pagatavojams un smaržīgs!

Ja recepte iepatikās, padalies ar draugiem!

1 komentārs

  1. iks 23.01.2017 10:39 am - Atbildēt

    varētu vēl šaslika iemiņus ar gaļu salikt vienu otram blakus uz stikla cepamā trauka malām un pārsegt ar vāku ,ceptos tikpat labi un nebūtu jābaidās ,ka saplīsīs.