
Ekrānuzņēmums
Plovs no kraukšķīgiem rīsiem ar mīkstu gaļu un saldām rozīnēm.
Pagatavošanas laiks
Kopā 2 st.
Aktīvs (Jūsu dalība ir obligāta) 30 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Liellopu gaļa 300 g
Burkāni 1 gab.
Sīpols 1 gabals
Rīsi 200 g
Rozīnes 50 g
Sviests 50 g
Zira 1 tējk.
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Ūdens apmēram 700 ml
Pagatavošana
1․ Gaļu sagrieziet mazos gabaliņos, bet burkānus – salmiņos. Sīpolu sasmalcina. Noskalojiet rīsus, līdz ūdens kļūst dzidrs. Rozīnes iemērc verdošā ūdenī.
2․ Katliņā izkausē sviestu. Apcep liellopu gaļu, līdz tā kļūst brūna. Pievieno sīpolus un burkānus. Gatavojiet, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
3․ Iejauc rozīnes, ziru, sāli un piparus. Ielej nedaudz ūdens, lai tas pārklāj sastāvdaļas. Pēc vārīšanas vāriet zem vāka apmēram 30 minūtes.
4․ R īsus liek uz gaļas. Ielej ūdeni tā, lai tā līmenis būtu 1 cm virs putraimiem.
5․ Pēc vārīšanas karsē zem vāka uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, līdz rīsi ir uzsūkuši šķidrumu.
6․ Ļaujiet gatavajam ēdienam ievilkties vēl 20 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Plovs ar vistiņu ķirbī. + Vēl piecas rudens topa receptes!
Pupiņu zupa ar bekonu. + Vēl piecu sildošu zupiņu receptes!
Sasildies: skābu kāpostu zupiņa ar liellopu gaļu + vēl trīs labas rudenīgu zupu receptes!
Šodien pusdienās: vistas gulašs ar saldajiem pipariem un bekonu. + Vēl trīs bekona receptes!
Gards befstrogonovs. Klasika, kuru variēt ar dārzeņu piedevām!