Kabaču plācenīši. + Vēl piecas plācenīšu receptes!

20-08-2024

Foto – Freepik.com

Kabaču sezona atklāta: steidzami pagatavojiet apetīti rosinošus plācenīšus, izmantojot šo recepti, un jums nebūs jādala raža visiem pēc kārtas.

Kabači – pieejams un noderīgs dārzenis, no kura var pagatavot daudz ēdienu. Vasaras beigās, kā likums, audzētāji ir aizņemti, meklējot jaunas receptes ar kabačiem vai atrodot cilvēkus, kuri ir gatavi paņemt ražas pārpalikumu.

Saglabājiet ceptu kabaču plācenīšu recepti – tie garšos visai ģimenei.

Sastāvdaļas

Kabači – 450 g

2 lielas olas

Rīvmaize vai mandeļu milti

Mocarella siers (rīvēts) – 1/2 glāzes

Sīpolu pulveris – 1/4 tējk.

Ķiploku pulveris – 1/4 tējk.

Sāls – 1/4 tējk.




Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un izklāj divas cepšanas paplātes ar pergamenta papīru.

Sasmalcinātos kabačus izspiediet caur sietiņu, lai atdalītu lieko mitrumu, līdz iegūstat apmēram vienu glāzi.

Pārliek kabačus lielā bļodā, pievieno olas, rīvmaizi vai miltus, rīvētu sieru, sīpolu un ķiploku pulveri, sāli un kārtīgi samaisa.

Tad uz cepšanas paplātes izklājiet 1/4 glāzes maisījuma katram plācenītim, atstājot pietiekami daudz vietas starp tiem, lai veidotu apļus 5 collu diametrā.




Saplaciniet kabaču maisījumu apaļos plācenīšis. Cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz malas kļūst zeltaini brūnas. Pēc cepšanas ļaujiet atdzist pirms pasniegšanas.

Lai padarītu plācenīšus vēl aromātiskākus un kraukšķīgākus, mēģiniet maisījumam pievienot nedaudz sasmalcinātu svaigu zaļo lociņu vai pētersīļu. Tas ēdienam piešķirs svaigu un spilgtu garšu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Šodien vakariņās: kabaču muciņas ar cūkgaļu, sieru un tomātiem! + Vēl piecas kabaču receptes

Kabaču plācenīši ar mocarellas sieru, parmezānu un baziliku. + Vēl trīs ceptu kabaču receptes!

Kabaču plācenīši ar garšaugiem un dabīgo jogurtu. Viegli un gardi!

Kabaču laiviņas ar sēnēm un vistas gaļu. + Vēl piecas kabaču ēdienu receptes!

Kabaču plācenīši ar klijām slaidam augumam