Saldēti gurķi ziemai. Laba ideja, bet jāzina nianses!

16-07-2024

Ekrānuzņēmums

Kad dārzā nogatavojas gurķi, dažkārt to raža var būt tik bagātīga, ka pat visaizrautīgākajiem šo dārzeņu pazinējiem ir grūti tikt galā ar pārpilnību. Konservēšana ir labs problēmas risinājums, taču bieži vien marinēti dārzeņi ziemā apnīk.

Šādos gadījumos palīgā nāk sasaldēšana, kas ļauj gurķu svaigumu saglabāt ilgu laiku. Tomēr daudzi interesējas: vai gurķus var uzglabāt saldētavā?

Gurķi ir dārzeņi ar augstu ūdens saturu, un, tos sasaldējot, tie var zaudēt savu kraukšķīgo konsistenci un kļūt stiegri. Turklāt atkausējot gurķi var izdalīt daudz šķidruma, kas var ietekmēt arī to garšu.

Tomēr, pareizi sagatavojot gurķus sasaldēšanai, var panākt labus rezultātus.




Svarīgi tos pareizi sagriezt šķēlēs, nodrošinot vienmērīgu temperatūras sadalījumu sasaldēšanas laikā, lai novērstu ledus kristālu veidošanos un maksimāli saglabātu dārzeņu garšu un tekstūru.

Gurķi saldētavā: kā tos pareizi sagriezt šķēlēs?

Pirms gurķu sasaldēšanas ir svarīgi tos pareizi sagatavot. Vispirms visu partiju labi noskalojiet un nosusiniet.

Pēc tam sagrieziet gurķus plānos gredzenos vai pusgredzenos atkarībā no jūsu vēlmēm.

Pēc tam sagrieztos gurķus izkārtojiet uz cepamās paplātes vai sagriešanas dēlīša vienā slānī, lai saldēšanas laikā tie nesaliptu kopā.

Lieciet dēlīti saldētava, pēc 1-2 stundām sabariet ripiņas maisiņos.




Kādiem ēdieniem pievienot saldētus gurķus

Gurķus aplīšos var izmantot sviestmaižu dekorēšanai, kā arī kā sejas masku. Vienkārši vispirms tos atkausējiet uz sieta, lai liekais ūdens notecētu.

Ja jums patīk okroška vai vēlaties piešķirt svaigumu salātiem, sagrieziet gurķus kubiņos, tad saberiet tos maisiņos un lieciet Saldētavā.

Pirms lietošanas atkausējiet un pirms pievienošanas salātiem sajauciet ar marinētiem gurķiem vai avokado.



Saldētu gurķu mērces recepte

Iespējams, viens no veiksmīgākajiem veidiem, kā izmantot saldētus gurķus, ir pagatavot atspirdzinošu, aromātisku mērci. Ticiet man, šī piedeva jebkuriem ziemas ēdieniem liks atcerēties vasaru. Tiesa, ne uz ilgu laiku: mērce uzreiz aizlido no galda!

Sastāvdaļas

300 g saldētu gurķu

1 ēdamkarote olīveļļas

1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta

2 ēdamkarotes svaigas citrona sulas

Sāls un pipari pēc garšas

2 ēdamkarotes dabīgā jogurta (pēc izvēles)

1 ēdamkarote smalki sagrieztu garšaugu (dilles, pētersīļi vai baziliks)



Pagatavošana

Atkausējiet saldētus gurķus, ievietojot tos ledusskapī uz dažām stundām vai atstājot uz virtuves virsmas, līdz tie pilnībā atkūst.

Izspiediet gurķus, lai atdalītu lieko šķidrumu, un sasmalciniet tos blenderī līdz biezenim.

Bļodā sajauc olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku un svaigu citrona sulu.

Pievieno bļodā gurķu biezenim un labi samaisa.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Ja vēlaties, lai mērce būtu krēmīgāka, pievienojiet dabīgo jogurtu un vēlreiz samaisiet. pirms pasniegšanas mērci pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Redaktora padoms

Atcerieties, ka saldētiem gurķiem ir mīkstāka konsistence un nedaudz mainās to garša salīdzinājumā ar svaigiem gurķiem. Tāpēc no tiem gatavoti ēdieni var atšķirties no tiem, kuros izmantoti svaigi gurķi. Eksperimentējiet ar dažādām receptēm, lai atrastu sev piemērotāko.

Saldēti gurķi ir lielisks veids, kā saglabāt šo dārzeni svaigu ilgu laiku. Ievērojiet mūsu padomus un baudiet gurķu garšu visu gadu!

LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

Kā pareizi saldēt produktus, lai nezustu vērtīgas vielas?

Ērtais palīgs virtuvē – saldēti dārzeņi, augļi un ogas. Izmēģini šīs veselīgās receptes!

Saldētu dārzeņu maisījums zupai, mājās gatavots. Noderēs katru dienu!

Kā pareizi saldēt sēnes ziemas krājumiem? Vislabāk – porcijās!