Hačapuri – gards siera plācenis gruzīnu gaumē. Izcep arī tu!

19-12-2017

hachapuri1

Gruzijas soctīklu plašumos atradām un pašrocīgi izmēģinājām gruzīnu siera plāceņa – hačapuri – recepti, kuru iesakām arī tev!

Sastāvdaļas
Kviešu milti – 3 glāzes
1 glāze kefīra
2 olas
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukura
0,5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote augu eļļas
400 g cieta siera
50 g sviesta

Pagatavošana
Kefīrā iesit vienu olu, pievieno cukuru, sāli un eļļu, kārtīgi samaisa.

2 glāzes miltu izsijā (viena glāze paliek pievienošanai pa daļām vēlāk), pievieno sodu, samaisa un sajauc ar kefīra masu.

Sajauc mīkstu mīklu, pieberot nedaudz miltu, kamēr izdodas veidojama mīkla, kas nedaudz tomēr līp pie rokām.

Galvenais – nepārcensties ar miltiem, citādi hačapuri iznāks ciets.

Mīklu pārsedz ar salveti un ļauj pastāvēt.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves, pievieno vienu olu un samaisa.

Pildījums gatavs!

No mīklas izveido desiņu un sagriež 9 daļās.

No katras mīklas daļas veido plāceni, centrā liek siera pildījumu. Savācot plāceņa malas virzienā uz centru, tās salipina kopā.

Iegūto “maisiņu” apgriež otrādi un nedaudz pieplacina, pēc tam vēlreiz apgriež un parullē, bet ne spēcīgi.

Hačapuri cep uz karstas pannas no abām pusēm bez taukvielām, līdz zeltaini bŗuns. Lai labāk izceptos, var uzlikt vāku.

Gatavu hačapuri uzreiz pārziež ar bagātīgu sviesta kārtu.
Izmēģini! Ja recepte iepatikās, padalies ar draugiem

1 komentārs

  1. Eksperimentētāja 30.11.2020 7:11 pm - Atbildēt

    Uz pannas cept noteikti nav ieteicams. Mēģināju vairākos veidos ar dažādām temperatūrām, hačapuri no apakšas visu laiku piedega. Turklāt pildījuma ir ļoti par maz ar ieteicamo daudzumu mīklas…