Svētdienīgā biezienkūka ar citronu. + Vēl piecas biezpienmaižu receptes!

26-05-2024

Ekrānuzņēmums

Brīvdienu atmosfēru mājoklī radīt ir pavisam vienkārši. Tā parādīsies, tiklīdz jūs ieliekat cepeškrāsnī biezpiena kūku. Tā apbrīnojamais aromāts ar neticamu ātrumu piepildīs visas telpas.

Pagatavojiet šo krāšņo desertu ar citronu biezpienu. Lai šāda augļu krēma krāsa būtu ļoti piesātināta un koša, ja turklāt izmantosi lauku vistu olas. Starp citu, biezpienam nevajadzētu ļaut pilnībā atdzist. Uzklājiet to nedaudz atdzesētu uz kūkas. Pretējā gadījumā krēms ļoti sabiezēs, un konsistence vairs nebūs piemērota deserta virskārtas pārklāšanai.

Kā pagatavot kūku ar citronu biezpienu

Neizņemiet šo kārumu no cepeškrāsns uzreiz pēc cepšanas. Vispirms izslēdziet cepeškrāsni. Atstājiet to nedaudz atvērtu.

Ļaujiet kūkai atdzist šādā veidā. Šādā veidā jūs novērsīsiet, ka tas zaudē savu gaisīgumu un augstumu. Pēc 40 minūtēm desertu var izņemt. Ļaujiet tam pilnībā atdzist istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas

Kviešu milti 350 g

Saldā krējuma sviests 400 g

Augļi 6 gab.




Kakao pulveris 20 g

Cukurs 650 g

Žāvētas aprikozes 250 g

Vaniļas cukurs 20 g

Biezpiens 2 kg




Citronu miziņa 30 g

Citronu sula 5 ēdamkarotes

Manna 1 ēdamkarote

Ūdens 350 ml

Kukurūzas ciete 50 g

Sāls 1 šķipsniņa

Pagatavošana

Sagatavojiet mīklu. Dziļā bļodā ieber izsijātus kviešu miltus. Pievieno 200 g mīkstināta sviesta. Saberž drupačās.

Iegūtajā maisījumā ieputo 2 olas. Ieber 100 g cukura un 20 g izsijāta kakao pulvera. Mīca mīkstu un elastīgu mīklu.

Ietin to pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī.

Pagatavo biezpiena maisījumu. Aprikozes ievieto dziļā bļodā. Pārlej ar karstu ūdeni. Atstāj aprikozes istabas temperatūrā uz 10 minūtēm. Tad notecina šķidrumu un žāvētos augļus nosusina.



Lielā bļodā ieliek biezpienu. Ieber 300 g parastā cukura un 20 g vaniļas cukura. Pievieno mannas putraimus un 150 g mīkstināta sviesta ar 82 % tauku saturu. Visu saputo ar iegremdējamo blenderi līdz gludai masai.

Uz smalkas rīves sarīvē 10 g citrona miziņas. Pievieno to un 1 ēdamkaroti svaigi spiestas citrusaugļu sulas biezpienam. Smalki sasmalcina aprikozes. Ielieciet tās apvienotajās sastāvdaļās. Rūpīgi samaisa.

Ņem 4 lielas olas. Atdalīt baltumus no dzeltenumiem. Dziļā traukā ar mikseri sakuļ baltumus ar sāli. Pakāpeniski tos iecilā biezpiena maisījumā. Ar karoti vai lāpstiņu visu viegli samaisa.



Izklāj 20 x 30 cm formu ar pergamentu. Ielieciet tajā mīklu, vienmērīgi izklājot to pa apakšu. Izveido augstas malas. Virsū ielej biezpiena maisījumu. Izlīdzina.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ievietojiet veidni tajā uz 70-80 minūtēm. Tiklīdz deserta virspuse savelkas, pārklāj to ar foliju. Tad kāruma virsma neapdegs. Ļaujiet siera kūkai pilnībā atdzist.

Sagatavojiet citronu biezpienu. Ielej ūdeni katliņā ar biezu dibenu. Tajā izšķīdina 250 g cukura un 50 g kukurūzas cietes. Uzkarsē katlu uz uguns. Uzkarsē katliņa saturu (bet neuzvāra!).



Lielā traukā sajauc olu dzeltenumus ar 4 ēdamkarotēm citrona sulas un 20 g miziņas, kas sarīvēta uz smalkas rīves. Visu kārtīgi saputo. Olu maisījumam pievieno 1 ēdamkaroti cietes maisījuma. Labi samaisa.

Ielej dzeltenumu maisījumu katliņā ar cukura sīrupu. Liek atpakaļ uz plīts. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, enerģiski maisot. Vāra maisījumu, līdz tas sabiezē. Tad noņem katliņu no karstuma.

Citronu krēmam pievieno 50 g mīkstināta sviesta. Rūpīgi iemaisa, izmantojot rokas mikseri. Ļaujiet citronu biezpienam nedaudz atdzist (bet neatdzesējiet to pilnībā!).

Uzklājiet augļu krēmu uz atdzisušās siera kūkas virspuses. Vienmēr vienmērīgi izklājiet to pa visu deserta virsu. Atstājam kārumu virtuvē, līdz biezpiens ir pilnībā sacietējis. Gatavs!



Starp citu, ja vēlaties, lai aprikozes būtu izkārtotas vienā slānī, nevis izkaisītas pa visu biezpiena masu, nepievienojiet tās biezpienam, bet žāvētos augļus lieciet uz mīklas. Un jau tad tos ielejiet biezpiena masā. Tas padarīs siera kūku vēl glītāku un neparastāku.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biezpiena kūka ar persikiem bez cepšanas. + Vēl piecas receptes!

Šokolādes siera kūka ar biezpienu. + Vēl piecas lieliskas siera kūku receptes!

Viegli pagatavojama siera kūka no parastā biezpiena. + Vēl piecas receptes!

Raibā kūka no kefīra mīklas ar biezpiena lodītēm. Vēl piecas kūku receptes!

Biezpiena un pankūku kārtojums. + Vēl piecas pankūku receptes!