
Foto – Pixabay
Negribat pavadīt ilgu laiku, ķēpājoties pie pusdienu vai vakariņu gatavošanas? Pagatavojiet gaļu un piedevas vienā traukā.
Gatavošanas laiks
Kopā 30 min.
Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 15 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Tomāti 3 gab.
Sīpoli 1 gab.
Siers 70-100 g
Augu eļļa 2 ēd.k. karotes
Liellopa gaļas maltā gaļa 450-500 g
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Liellopu gaļas buljons vai ūdens 500 ml
Makaroni 300 g
Pagatavošana
1․ Sagriez tomātus un sīpolu mazos gabaliņos. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.
3․ Pievieno malto gaļu, sāli un piparus. Gatavojiet visu kopā vēl 5-6 minūtes. Ik pa laikam samaisiet un ar lāpstiņu izspiediet visus lielos gabaliņus.
4․ Ievietojiet pannā tomātus. Samaisiet un pēc 2-3 minūtēm ielejiet karsto buljonu.
Pievienojiet nedaudz sāls un piparu, ja buljona vietā izmantojat ūdeni.
5․ Kad buljons ir uzvārījies, ielej pannā makaronus. Uzklājiet ar vāku un vāriet 10-12 minūtes.
6․ Pirms pasniegšanas noņem no karstuma un pārkaisa ar sieru.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Makaroni jeb pasta nekad neapniks: astoņas lieliskas mērces receptes
Slavenie makaroni flotes gaumē. + Makaronu ēdienu pavārgrāmata!
Šodien pusdienās – makaronu sacepums ar sēnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Gardais makaronu sacepums ar olām un sieru. + Vēl piecas sacepumu idejas
Ugunīgi itāļu makaroni ar dārzeņiem