Smilšu mīklas kārums ar konservētiem persikiem. + Vēl piecas deserta receptes!

27-01-2024

Gadās iegādāties augļu konservu kārbu akcijas ietvaros un tad aizmirst par to, līdz sakārojas ko saldu. Pastāstīsim, kā pagatavot fantastisku persiku desertu cepeškrāsnī.

Šis kārums no smilšu mīklas dara brīnumus. Jo tajā ir visas ideāla saldā ēdiena sastāvdaļas: drupana pamatne, viegls krēms un sulīgi konservēti persiki.

Kā pagatavot gardu persiku desertu ar krēmu

Šim augļu kārumam var piešķirt jebkuru vēlamo formu. Kad smilšu mīklu izveltnēsiet plānā kārtiņā, izgrieziet zvaigznītes, sirsniņas utt. Šim nolūkam izmantojiet īpašas cepumu veidnes, kas nopērkamas gandrīz visās virtuves piederumu nodaļās.

Sastāvdaļas

Piens 300 ml

Olu dzeltenumi 1 gabals

Cukurs 3 ēdamkarotes

Vaniļas cukurs 1 tējkarote

Kukurūzas ciete 2 ēdamkarotes

Kviešu milti 300 g

Pūdercukurs 100 g



Soda 2 tējkarotes

Saulespuķu eļļa 100 ml

Augļi 2 gab.

Citronu miziņa 5 g

Konservēti persiki 80 g

Pagatavošana

Nelielā bļodiņā ieber kukurūzas cieti. Ielej 3 ēdamkarotes piena. Rūpīgi samaisa.

Pārējo pienu ielej katliņā ar biezu dibenu. Pievieno olas dzeltenumu. Ieber pūdercukuru un vaniļas cukuru.



Uzliek katliņu uz uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, intensīvi maisot.

Ielej katliņā piena maisījumu ar cieti. Nepārtraukti maisot, vāra krēmu, līdz tas sabiezē. Pārliek uz bļodu.

Pārklāj krēmu ar pārtikas plēvi. Atstāj to pilnībā atdzist istabas temperatūrā. Sagriež konservētus persikus nelielos gabaliņos.

Mīklas pagatavošana

Dziļā bļodā izsijā kviešu miltus. Ieber cepamo sodu un pūdercukuru. Ielej saulespuķu eļļu un ieputo olu.

Uz smalkas rīves sarīvē citrona miziņu. Pievieno to sajauktajām sastāvdaļām. Mīca viendabīgu blīvu mīklu, kas nelīp pie rokām.

Sadala mīklu 2 vienāda lieluma gabalos. Puses iesaiņo atsevišķos plastmasas maisiņos. Ieliek mīklu ledusskapī uz 20 minūtēm.

Izņem vienu pusi. Izveltnē to uz ar miltiem pārkaisītas virsmas aptuveni 8 mm biezā kārtiņā.

Izgriež deserta pamatni, izmantojot veidni vai glāzi. Izklāj cepšanas paplāti ar cepamo papīru. Liek uz tās mīklas gabaliņus. Virsū vienmērīgi uzsmērē krēmu. Uz tā liek šķēlēs sagrieztus persikus.

Izņem otru mīklas pusi. Sarīvē to uz rupjas rīves. Pārber mīklas skaidiņas uz krēma un augļiem, cenšoties tās vienmērīgi sadalīt.

Liek cepamo pannu ar desertu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 200 grādiem, uz 20 minūtēm. Gatavs!

Pirms konditorejas izstrādājuma pasniegšanas pārkaisa to ar bagātīgu pūdercukura kārtu. Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pašrocīgi konservēti persiki – kāpēc gan ne? Vienkārša recepte

Sutināti persiki un bumbieri ar melleņu sulas dzērienu

Biezpiena pīrāgs ar persikiem. Mazi svētki parastā dienā!

Kūciņas “Persiki”. Piemirsta, bet lieliska recepte!