Drumstalu biezpienmaize ar ievārījumu: maigāka par maigu. + Vēl piecas receptes!

21-10-2023

Ekrānuzņēmums

Lieliska iespēja izmēģināt šīs vasaras ievārījumus – izmēģiniet izcept īstu kulinārijas šedevru, drumstalu biezpienmaizi ar ievārījumu.

Biezpiena kūka ar ievārījumu

Šis biezpienmaize ir lieliska arī vieglas un ātras pagatavošanas dēļ. Turklāt viena no tā galvenajām sastāvdaļām ir biezpiens, kas bieži vien bērniem un arī dažiem pieaugušajiem nav īpaši iecienīts. Bet šajā kūkā tas garšos visiem!

Atkarībā no tā, kādu ievārījumu izmantosiet, biezpienmaize katru reizi garšos citādi. Bet tas joprojām būs tikpat labs. Izmēģiniet!



Sastāvdaļas

280 g miltu
150 g sviesta
100 g pūdercukura
80 g cukura
2 olas
350 g biezpiena
250 g ievārījuma
2 ēd.k. skāba krējuma
1 ēd.k. mannas putraimu
2 paciņas vaniļas cukura (20 g)
1/4 tējk. ēdamkarotes dzeramā soda
Sāls
Etiķis



Pagatavošana

Vispirms jāsagatavo biezpiena pildījums. Lai to izdarītu, stikla traukā sajauc biezpienu, 1 olu, cukuru, vaniļas cukura paciņu, mannas putraimus, skābo krējumu un šķipsniņu sāls. Izmantojot blenderi, no produktiem izveidojiet vienmērīgu viendabīgu masu.

Tagad pagatavojiet mīklu. Lai to izdarītu, ar mikseri saputo sasildītu sviestu, vaniļas cukura paciņu un pūdercukuru. Ja jūsu virtuvē nav pūdercukura, varat izmantot parasto cukuru. Taču pūdercukurs tiks saputots daudz ātrāk un ļaus iegūt visviendabīgāko konsistenci. Sviestu un cukuru saputo, līdz masa kļūst balta un palielinās.

Pievienojiet sviesta maisījumam 1 olu un šķipsniņu sāls un saputojiet ar mikseri, līdz masa kļūst pilnīgi viendabīga. Pievienojiet mīklai cepamo sodu ar etiķi un vēlreiz samaisiet.

Tagad ir kārta miltiem. Pievienojiet mīklai pusi no tās kopējā tilpuma un viegli samaisiet. Tā kā mīkla ir gatavota ar sviestu, tā ļoti ātri mīcās, vienlaikus paliekot gluda un mīksta.

Kad mīklā iejaukti visi milti, pārliek to uz galda un turpina mīcīt. Neaizmirstiet pievienot vēl miltus, tādējādi mīklā iestrādājot otro daļu miltu. Mīklu nedrīkst mīcīt ilgi, jo sviests to padarīs šķidrāku un būs jāpievieno papildu milti. Gatavai mīklai jābūt ar matētu virsmu, bet mīkstai.

Sadaliet kopējo mīklas masu divās daļās pa 2/5 un 3/5 no kopējā tilpuma. Mazāko gabalu lieciet atpakaļ uz galda un iemaisiet vēl vienu vai divas karotes miltu. Tā kā šis mīklas gabals tiks rīvēts, tam jābūt nedaudz blīvākam nekā tam, kas tiks izmantots biskvīta veidošanai. Tad ietin šo mīklas gabalu pārtikas plēvē un uz 15 minūtēm ievieto saldētavā.

Sagatavo cepšanas formu. Tā var būt apaļa vai kvadrātveida. Aptuvenais formas izmērs ir 22 cm diametra apaļa forma vai viena kvadrātveida formas mala. Formu izklājiet ar cepamo pergamentu un sāciet veidot pīrāgu. Atlikušo mīklas gabalu ielieciet veidnē un ar pirkstiem mīciet, veidojot pamatu ar malām.

Uz plāts uzliek biezpiena pildījumu un izlīdzina. Uz biezpiena virspusē izveidojiet ievārījuma kārtu. Šoreiz es izmantoju aprikožu ievārījumu ar augļu gabaliņiem.

Izņemiet pirmo mīklas gabalu no saldētavas. Nedaudz to iemērc miltos, lai tas mazāk pieliptu pie rīves. Sarīvē mīklu uz ievārījuma, izklājot to vienmērīgā kārtā.

Kūku cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, 35-45 minūtes. Precīzs laiks ir atkarīgs no cepeškrāsns jaudas.

Gatavu pīrāgu pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar pūdercukuru. Kad rīvētā kūka ar biezpienu ir atdzisusi, sagriež to porcijās un pasniedz pie tējas. Labu apetīti!

Mēs ceram, ka šī recepte jums patiks. Izmēģiniet arī kādu citu no daudzajām Dzīvei.lv krājumos esošajām receptēm!

IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biezpienmaizītes kā bērnībā. + Vēl piecas lieliskas receptes!

Gaisīga un maiga biezpienmaize. Divas receptes – ar mannu un bez tās

Medus biezpienmaize. + Vēl piecas biezpienmaižu receptes!

Biezpienmaizīte ar dubultu pildījumu. Varen laba recepte + vēl piecas idejas!

Drumstalu maize ar biezpienu. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu receptes!