Čebureku smarža uz ielas liek tecēt siekalām? Pagatavo tos mājās – viegli un veselīgi!

09-04-2018

chebureki3

Vidusāzijas tautu tradicionālā virtuve vienmēr iepriecina ar pikantu garšu un vilinošu smaržu, sulīgas gaļas un dārzeņu kombinācijām, vai nu tas ir šašliks, mantas vai čebureki. Piedāvājam čebureku recepti – šoreiz mazliet neparastā izpildījumā.

Parasti čebureku mīklu jāizveltē līdz papīra plānumam. Ja tai pievieno kefīru, mīkla izdodas elastīgāka, un ar to vieglāk darboties.

chebureki1

Sastāvdaļas

400 g miltu
1 glāze kefīra
1 ola
500 g liellopa maltās gaļas
2 sīpoli
5-6 ēdamkarotes ūdens
100 ml saulespuķu eļļas
Sāls pēc garšas
Melnie pipari (malti) pēc garšas

Pagatavošana
Bļodā ar dakšiņu sakuļ olu un kefīru viendabīgā masā, pievieno šķipsniņu sāls.

Nelielām daļām pievieno miltus. Kad mīkla stingra, to liek uz miltiem pārkaisīta galda, kārtīgi izmīca. Pārsedz ar audumu vai ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 20 minūtēm.

Pa to laiku pagatavo pildījumu: maltajai gaļai pievieno sagrieztu sīpolu, ūdeni, sāli un piparus.

Liellopu gaļas vietā der jebkura cita maltā gaļa, var sajaukt arī dažādas.

Mīklu sadala 12 daļās, katru saveļ bumbā.

No katras bumbas izveido plāceni, vidū liek ēdamkaroti pildījuma, malas aizlipina. Malas piespiež ar dakšiņu, lai cepot neiztecētu sula.

Sakarsē pannā augu eļļu uz vidējas uguns. Čeburekus apcep no abām pusēm, līdz zeltaini brūni.

Gatavos čeburekus liek uz papīra salvetes, kas uzsūks lieko eļļu.

Vislabāk pasniegt karstus. Bet vēlāk var sasildīt: tie nezaudēs mīkstumu, pateicoties kefīra mīklai.

Lai labi garšo!

2 komentāru

  1. laurente 15.09.2017 6:18 pm - Atbildēt

    vai tiešām pildījums nav jāapcep pannā pirms likšanas mīklā???

  2. Lili 25.01.2018 10:41 pm - Atbildēt

    Pildījumam jālej virsū verdošs ūdens.
    Mīkla sastāv no miltiem, sāls, šļukas šņabja(kraukšķīgajiem burbulīšiem) un verdoša ūdens. Bez olām, bez kefīriem.