Upeņu ievārījums ar čili. + Vēl piecas interesantas upeņu ievārījuma receptes!

11-07-2023

Foto – Pixabay

Čili piparu pikantās notis lieliski akcentēs ogu garšu.

Gatavošanas laiks

Kopā: 40 min.

Aktīvais: 40 min.

Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas

400 g upeņu

Čili pipari ½-1 gab.

Ūdens 100 ml

Cukurs 300 g

Pagatavošana

1․ Upenēm noņem kātiņus, nomazgā un nosusina.

2․ Čili pipariem izņem kauliņus un sagriež mīkstumu nelielos gabaliņos.

3․ Liek upenes un piparus katliņā un pārlej ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz
mērenas uguns 5 minūtes.

4․ Noņem no karstuma. Ieber cukuru un samaisa, lai izšķīdinātu kristālus.

5․ Liek atpakaļ uz karstuma avota un vāra vēl 7-10 minūtes pēc atkārtotas uzvārīšanās.

6․ Pilda ievārījumu sterilizētās burciņās. Uzliek vāciņus, apvērš, aizver un atdzesē.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Upeņu ievārījums bez sēkliņām. + Vēl piecas labākās upeņu receptes ziemai!

Ļoti vienkārša upeņu želeja-džems. + Vēl trīs labas upeņu receptes!