Oriģināla olu mērce, kas aizstās pirkto majonēzi. + Vēl piecas mājas mērču receptes!

26-04-2023

Olu mērce ir oriģināla, sātīga mērce, ko ir ļoti viegli pagatavot. Pagatavojiet šo mērci vienu reizi, un jūs to gatavosiet bieži!

Tā labi sader ar sautētiem kāpostiem un tomātiem, ar zivīm, ar bezpiena putru un ar ceptiem kartupeļiem. Brokastīm, pusdienām, uzkodām, pārsteigumam viesiem. Saglabājiet saiti vai pašu recepti!

Sastāvdaļas

6 olas

Krievu sinepes – 1 tējkarote

Rafinēta augu eļļa – 4-5 ēdamkarotes

Ābolu sidra etiķis – 1 ēdamkarote

Sāls, pipari, cukurs – pēc garšas

Pagatavošana

Uzvāra trīs olas, pārlej tās ar aukstu ūdeni, atdzesētas noloba. Izņem baltumus. Olu dzeltenumus saberž ar dakšiņu.

Atdala jēlu olu baltumus no dzeltenumiem. Vārītiem olas baltumiem pievieno jēlus dzeltenumus. Ar karoti samaisa līdz putojošai masai.

Sajauc olu jēlus un vārītus olu dzeltenumus.

Olu maisījumam pievieno sinepes, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Rūpīgi samaisa.

Pievieno sinepes, sāli, cukuru un piparus.

Lēnām, burtiski pilienu pa pilienam, pievieno augu eļļu iegūtajam maisījumam un samaisa. Maisījumam jāveido eļļaina olu masa.

Pēdējā posmā pievieno ābolu etiķi. Visu labi samaisa. Gatavs!

Mērci nedrīkst uzglabāt. Tā ir jāizlieto uzreiz pēc pagatavošanas.



Labu apetīti!

Dzērveņu mērce ar vīnu un mandarīniem. + Vēl piecas iedvesmojošas mērču receptes!

Jogurta mērcīte ar sinepēm un medu. + Vēl piecas pašgatavotas mērces!



Zemeņu un magoņu mērce salātiem. + Mērču pavārgrāmata!

Mazkaloriju mērces vieglai sajūtai un slaidumam. Dietoloģes Neimanes receptes

Kubiešu mērce-marināde “Moho” sulīgai gaļai un zivīm