Maiga, staipīga biezputra no kukurūzas putrainiem ar parmezāna sieru un sviestu ir laba gan kā atsevišķs ēdiens, gan kā piedeva gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas 4 porcijām
4 glāzes ūdens
1 tējkarote sāls
1 glāze polentas
45 g parmezāna siera
3 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
1․ Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Pastāvīgi maisot, pamazām pieber polentu un vāra 5 minūtes.
2․ Samazina karstumu līdz minimumam, uzliek vāku un gatavo vēl 30 – 35 minūtes. Rūpīgi samaisa ik pēc 5 minūtēm.
3․ Parmezānu sarīvē uz smalkas rīves. Pievieno polentai 2 ēdamkarotes sviesta un sieru, rūpīgi izmaisa.
4․ Noņem no karstuma avota, uzliek vāku un atstāj uz 5 minūtēm. Liek polentu šķīvjos un pievieno atlikušo sviestu.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Vegāniskā polenta ar sēņu ragū sarkanvīna mērcē. Vienkārši, galvenais – neaizmirst nosaukumu!
Trīs sildošas receptes rudenīgām maltītēm: polenta, minestrone, “piena ragū”
Kartupeļu kūkas. Klasiska recepte biezputras izmantošanai
Parasta kartupeļu biezputra var aizstāt smalku sporta pārtiku