Šodien pusdienās: klasiska polenta ar sieru

09-01-2023

Maiga, staipīga biezputra no kukurūzas putrainiem ar parmezāna sieru un sviestu ir laba gan kā atsevišķs ēdiens, gan kā piedeva gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas 4 porcijām

4 glāzes ūdens

1 tējkarote sāls

1 glāze polentas

45 g parmezāna siera

3 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

1․ Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Pastāvīgi maisot, pamazām pieber polentu un vāra 5 minūtes.

2․ Samazina karstumu līdz minimumam, uzliek vāku un gatavo vēl 30 – 35 minūtes. Rūpīgi samaisa ik pēc 5 minūtēm.

3․ Parmezānu sarīvē uz smalkas rīves. Pievieno polentai 2 ēdamkarotes sviesta un sieru, rūpīgi izmaisa.

4․ Noņem no karstuma avota, uzliek vāku un atstāj uz 5 minūtēm. Liek polentu šķīvjos un pievieno atlikušo sviestu.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Vegāniskā polenta ar sēņu ragū sarkanvīna mērcē. Vienkārši, galvenais – neaizmirst nosaukumu!

Trīs sildošas receptes rudenīgām maltītēm: polenta, minestrone, “piena ragū”



Kartupeļu kūkas. Klasiska recepte biezputras izmantošanai

Parasta kartupeļu biezputra var aizstāt smalku sporta pārtiku