Sarkanvīna želeja ar vegānisko krēmu. + Vēl trīs interesanti deserti!

26-11-2022

Foto – Viktorija Kožemjakina

Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas idejas desertiem, kuru tapšanā izmantojami alkoholiski dzērieni! Kas teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizvietot ar brīnišķīgu desertu vīna glāzēs

IZMĒĢINI ARĪ LIĶIERA UN DZĒRVEŅU KONFEKŠU RECEPTI!



Sastāvdaļas

500 ml iecienītā sarkanvīna

200 ml sarkano ogu sulas (piemēram, ķiršu, dzērveņu)

2 ēdamk. brūnā cukura

2 tējk. agara

125 g aveņu vai citu ogu

200 g vegāniskā saldā krējuma

2 ēdamk. pūdercukura

1 ēdamk. rīvētu apelsīnu miziņu

vaniļas cukurs

Pagatavošana

Iemērcē agaru sulā un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes. Lielā krūkā ielej vīnu.

Katliņā uzkarsē agaru ar sulu, pievieno cukuru.

Karsē, līdz agars un cukurs izkūst. Šo maisījumu ielej krūkā pie vīna.

Visu apmaisa un lej pa glāzēm.

Katrā glāzītē pievieno svaigas ogas, ievieto glāzes ledusskapī uz dažām stundām, lai želeja sacietē.

Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās pievieno apelsīnu miziņas.

Rotā želejas ar putoto krējumu un pasniedz!

Ja neesat vegāns, šo desertu var gatavot, agaru un vegānisko krējumu aizstājot ar dzīvnieku izcelsmes produktiem.
Recepšu autore Jevgēnija Jansone, foto Viktorija Kožemjakina.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ābolu želeja. Ēd uzreiz vai glabā ziemai!

Drumstalu kūka ar āboliem. + Vēl piecas ābolu desertu receptes!

Citronu sorbets. + Vēl trīs atsvaidzinošu desertu receptes!