Mērce ar ogu, citrusaugļu un kanēļa aromātu lieliski sader ar putnu gaļu un citiem gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas
4 mandarīni
350 g dzērveņu
125 g brūnā cukura
1 kanēļa standziņa
50 ml viegla sarkanvīna
Pagatavošana
1․ Sarīvē mandarīnu miziņu. No augļiem izspiež sulu.
2․ Liek katliņā dzērvenes, cukuru, kanēli, miziņas. Pielej sulu un vīnu.
3․ Ļauj uzvārīties. Gatavo uz vidējas uguns, periodiski maisot, 30 minūtes. Kanēli izņem.
Dzērveņu mērce ar apelsīnu liķieri. + Vēl trīs ogu mērču receptes!
Plūmju mērcīte ziemai ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām. Pikanti!
Piparmētru mērce gaļas ēdieniem. + Vēl piecas lielisku mērču receptes!
Pikanta grieķu jogurta mērcīte ar mārrutkiem. + Vēl piecas lieliskas pašgatavotas mērces!