Dzērveņu mērce ar vīnu un mandarīniem. + Vēl piecas iedvesmojošas mērču receptes!

05-11-2024

Mērce ar ogu, citrusaugļu un kanēļa aromātu lieliski sader ar putnu gaļu un citiem gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas

4 mandarīni

350 g dzērveņu

125 g brūnā cukura

1 kanēļa standziņa

50 ml viegla sarkanvīna

Pagatavošana

1․ Sarīvē mandarīnu miziņu. No augļiem izspiež sulu.

2․ Liek katliņā dzērvenes, cukuru, kanēli, miziņas. Pielej sulu un vīnu.

3․ Ļauj uzvārīties. Gatavo uz vidējas uguns, periodiski maisot, 30 minūtes. Kanēli izņem.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Dzērveņu mērce ar apelsīnu liķieri. + Vēl trīs ogu mērču receptes!

Plūmju mērcīte ziemai ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām. Pikanti!



Piparmētru mērce gaļas ēdieniem. + Vēl piecas lielisku mērču receptes!

Pikanta grieķu jogurta mērcīte ar mārrutkiem. + Vēl piecas lieliskas pašgatavotas mērces!