Interesanta versija žuljēnam bez trauciņiem – to vietā izmanto bulciņas, iznāks vēl garšīgāk.
Sastāvdaļas
250 – 300 g vistas filejas
250 – 300 g šampinjonu vai meža sēņu
1 sīpols
120 – 150 g siera
2 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
50 – 60 ml saldā krējuma
4 bulciņas
Pagatavošana
1․ Vistas gaļu un sēnes sagriež nelielos gabaliņos, sīpolus – vēl mazākos. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Apcep vistu dažas minūtes, lai gabaliņi mainītu krāsu.
3․ Pievieno sīpolus un turpina gatavot, līdz sīpoli mīksti un nedaudz apcepušies.
4․ Tai pašā pannā ieber šampinjonus. Samaisa, piesedz ar vāku un atstāj uz vēl aptuveni 5 minūtēm.
5․ Pārkaisa ar sāli un pipariem, pielej saldo krējumu un pievieno pusi siera. Samaisa un pēc 2 – 3 minūtēm noņem no uguns.
6․ Bulciņām nogriež virsiņu un izņem mīkstumu, lai paliktu tikai sieniņas.
7․ Piepilda bulciņas ar pildījumu, liek ar cepamo papīru izklātā formā. Pārkaisa ar atlikušo sieru un
piesedz ar nogrieztajām virsiņām.
8․ Liek līdz 220 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 5–8 minūtēm.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sēņu žuljēns. Baraviku laika topa ēdiens!
Sēņu žuljēns kartupeļu pusītēs. Pasakainas vakariņas vai uzkoda!
Sēņu zupa ar miežu pārslām. + Vēl trīs sēņu receptes!
Paprikas laiviņas “Vieglā vasariņa”. Gan piknikā, gan vakariņās!