Kraukšķīgus ābolu čipsus ar kanēļa vai vaniļas smaržu vari viegli pagatavot mājās. Veselīgi, lēti, vienkārši un garšīgi – vai nav vienkārši lieliska kombinācija?
Turklāt ar salīdzinoši liesajiem ābolu čipsiem vari aizvietot sāļos, rūpnieciski gatavotos kartupeļu čipsus vai citas ne tik veselīgas uzkodas.
Sastāvdaļas
3 āboli
Malts kanēlis
Cukurs (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana
1. Sagriež ābolu plānās šķēlītēs. Patiešām plānās. Ja ābolus sagriezīsi biezākos gabaliņos, iekšpuse var palikt mīksta. Un tas šoreiz nav tas, ko vēlamies. Izmanto visasāko nazi vai īpašu griežamo.
2. Pārkaisi ābolus ar kanēli un cukuru pēc vēlēšanās. Var apkaisīt vai nu no vienas, vai abām pusēm.
3. Kārto ābolus uz pannas, kas izklāta ar pergamentu, lai nepieliptu.
4. Cep 100°C temperatūrā 2,5 stundas. Neaizmirsti aptuveni pēc stundas apgriezt uz otru pusi. Ja vēl nav pietiekami kraukšķīgi, cept var arī visas 3 stundas.
5. Atstāj uz stundu atdzist turpat cepeškrāsnī. Tas ir svarīgi: tieši cepeškrāsnī! Tādējādi izkaltīs vēl labāk. Diezgan ilgi, bet tas ir tā vērts.
6. Gatavs! Tādu desertu var glabāt hermētiskā iepakojumā aptuveni nedēļu. Bet parasti jau kārdinājums apēst ātrāk ir lielāks!