Biezpienmaize jeb biezpiena sacepums ir garšīgs un veselīgs ēdiens, kurš garšo ikvienam. To var viegli izcept mājās, ja vien zini mazus noslēpumus un nianses.
Ko var pievienot mannas vietā un kā padarīt desertu neticami garšīgu?
Noderīgi: biezpiena sacepumam vislabāk izvēlēties maksimāli treknu biezpienu. Tas nodrošinās, ka biezpienmaize izdodas ļoti garšīga.
Ātrā biezpienmaize ar mannu
500 g biezpiena
4 – 5 olas
2 – 3 ēdamkarotes cukura
5 ēdamkarotes mannas putraimu
Sviests formas ieziešanai
Biezpienu saberž ar olām, pievieno cukuru, rūpīgi izmaisa.
Pēc tam pievieno miltus un atkal izmaisa, lai izveidotos viendabīga konsistence.
Atstāj “ievilkties” uz 20 minūtēm, pēc tam liek ar sviestu ieziestā formā. Cep 30 – 50 minūtes 180°C.
Mājas biezpiena sacepums ar rozīnēm
1 kg biezpiena
7 olas
0,5 glāze krējuma
Cukurs, vaniļa pēc garšas
Šķipsniņa sāls
200 g rozīņu
60 g sviesta
Biezpienu saberž ar olām, pieber sāli, cukuru, vaniļu, krējumu un rozīnēm.
Rūpīgi samaisa un liek to formā, kas ieziesta ar sviestu.
Cep cepeškrāsnī 30 – 40 minūtes 180°C.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Medus biezpienmaize. + Vēl piecas biezpienmaižu receptes!
Biezpienmaizīte ar dubultu pildījumu. Varen laba recepte + vēl piecas idejas!
Lieliskais biezpiena sacepums ar rozīnēm. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu idejas!
Drumstalu maize ar biezpienu. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu receptes!