Kabaču plācenīši ar mocarellas sieru, parmezānu un baziliku. + Vēl trīs ceptu kabaču receptes!

14-08-2022

Plācenīši izdodas mīksti un apetītlīgi, kausētais siers un baziliks piešķir izteiktu aromātu. Pasniedz ar jebkuru iecienītu mērcīti vai vienkārši krējumu.

Sastāvdaļas

700 g kabaču

60 g rīvmaizes

2 olas

50 g mocarellas

30 g parmezāna

Daži bazilika zariņi

2 ķiploka daiviņas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

3 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

1․ Kabačus sarīvē un rupjas rīves un nospiež, lai atbrīvotos no liekā mitruma.

Lai to būtu vieglāk izdarīt, kabačus var ietīt marlē.

2․ Sajauc kabačus ar rīvmaizi, olām, rīvētu sieru, kapātu baziliku, caur presi izspiestiem ķiplokiem,
sāli un pipariem.

3․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns, pēc tam nedaudz karstumu samazina.

4․ Vienā kārtā liek plācenīšus uz pannas un apcep 4 – 6 minūtes no katras puses.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Koši un sulīgi kabaču plācenīši ar burkāniem. + Vēl piecas receptes!

Kabaču plācenīši ar garšaugiem un dabīgo jogurtu. Viegli un gardi!

Kabaču plācenīši ar klijām slaidam augumam