Plācenīši izdodas mīksti un apetītlīgi, kausētais siers un baziliks piešķir izteiktu aromātu. Pasniedz ar jebkuru iecienītu mērcīti vai vienkārši krējumu.
Sastāvdaļas
700 g kabaču
60 g rīvmaizes
2 olas
50 g mocarellas
30 g parmezāna
Daži bazilika zariņi
2 ķiploka daiviņas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
1․ Kabačus sarīvē un rupjas rīves un nospiež, lai atbrīvotos no liekā mitruma.
Lai to būtu vieglāk izdarīt, kabačus var ietīt marlē.
2․ Sajauc kabačus ar rīvmaizi, olām, rīvētu sieru, kapātu baziliku, caur presi izspiestiem ķiplokiem,
sāli un pipariem.
3․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns, pēc tam nedaudz karstumu samazina.
4․ Vienā kārtā liek plācenīšus uz pannas un apcep 4 – 6 minūtes no katras puses.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Koši un sulīgi kabaču plācenīši ar burkāniem. + Vēl piecas receptes!
Kabaču plācenīši ar garšaugiem un dabīgo jogurtu. Viegli un gardi!
Kabaču plācenīši ar klijām slaidam augumam