Krāšņa zemeņu siera kūka bez cepšanas. + Vēl piecas vieglo kūku receptes!

17-06-2022

Saputots saldais krējums piešķir siera krēmam īpaši maigu garšu, bet citronu želejas kārta padara desertu vieglāku un svaigāku.

Sastāvdaļas pamatnei

100 g smilšu cepumu

2 ēdamkarotes sviesta

Sastāvdaļas krēmam

1 tējkarote želatīna

300 ml piena

200 g krēmsiera

90 g trekna krējuma

60 g cukura

200 ml 33% saldā krējuma

Sastāvdaļas želejai

Pusotra tējkarote želatīna

200 ml ūdens

40 g cukura

1 ēdamkarote citrona sulas

200 g zemeņu

Pagatavošana

1․ Cepumus sasmalcina sīkās drupatās un sajauc ar izkausētu sviestu. Drupatas liek formā un pieblīvē.

2․ Želatīnu izmērcē pienā 10–15 minūtes. Krēmsieru sakuļ ar putojamo slotiņu ar krējumu un trīs ceturtdaļām cukura viendabīgā masā.

3․ Želatīnu izšķīdina ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, pielej krēmam un samaisa.

4․ Aukstu saldo krējumu sakuļ ar atlikušo cukuru stingrās putās. Uzmanīgi sajauc krējuma masu ar siera masu.

5․ Klāj krēmu uz cepumu kārtas, izlīdzina ar lāostiņu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.

6․ Želatīnu izmērcē 100 ml ūdens 15–20 minūtes. Atlikušo ūdeni sajauc ar cukuru un citrona sulu, uzkarsē.

7․ Pielej sīrupam želatīnu, samaisa. Kad tas izkusis, noņem no karstuma avota un atdzesē.

8․ Zemenes sagriež šķēlītēs, kārto uz siera kūkas un pārlej ar atlikušo želeju. Liek gatavo kūku ledusskapī uz 2 stundām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Gardā zemeņu siera kūka. Bez cepšanas, gatava pusstundas laikā!

Drumstalu kūka ar zemenēm. + Vēl pieci zemeņu deserti!



Zemeņu kūka ar smilšu mīklas pamatni “Vasaras sapnis”. + Vēl trīs lieliskas receptes!

Jogurta biezpienkūka. Figūrai glaimojošs deserts bez cepšanas!

Biezpiena deserts ar zemenēm. + Pieci lieliski deserti bez cepšanas!