Saputots saldais krējums piešķir siera krēmam īpaši maigu garšu, bet citronu želejas kārta padara desertu vieglāku un svaigāku.
Sastāvdaļas pamatnei
100 g smilšu cepumu
2 ēdamkarotes sviesta
Sastāvdaļas krēmam
1 tējkarote želatīna
300 ml piena
200 g krēmsiera
90 g trekna krējuma
60 g cukura
200 ml 33% saldā krējuma
Sastāvdaļas želejai
Pusotra tējkarote želatīna
200 ml ūdens
40 g cukura
1 ēdamkarote citrona sulas
200 g zemeņu
Pagatavošana
1․ Cepumus sasmalcina sīkās drupatās un sajauc ar izkausētu sviestu. Drupatas liek formā un pieblīvē.
2․ Želatīnu izmērcē pienā 10–15 minūtes. Krēmsieru sakuļ ar putojamo slotiņu ar krējumu un trīs ceturtdaļām cukura viendabīgā masā.
3․ Želatīnu izšķīdina ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, pielej krēmam un samaisa.
4․ Aukstu saldo krējumu sakuļ ar atlikušo cukuru stingrās putās. Uzmanīgi sajauc krējuma masu ar siera masu.
5․ Klāj krēmu uz cepumu kārtas, izlīdzina ar lāostiņu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
6․ Želatīnu izmērcē 100 ml ūdens 15–20 minūtes. Atlikušo ūdeni sajauc ar cukuru un citrona sulu, uzkarsē.
7․ Pielej sīrupam želatīnu, samaisa. Kad tas izkusis, noņem no karstuma avota un atdzesē.
8․ Zemenes sagriež šķēlītēs, kārto uz siera kūkas un pārlej ar atlikušo želeju. Liek gatavo kūku ledusskapī uz 2 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gardā zemeņu siera kūka. Bez cepšanas, gatava pusstundas laikā!
Drumstalu kūka ar zemenēm. + Vēl pieci zemeņu deserti!
Zemeņu kūka ar smilšu mīklas pamatni “Vasaras sapnis”. + Vēl trīs lieliskas receptes!
Jogurta biezpienkūka. Figūrai glaimojošs deserts bez cepšanas!
Biezpiena deserts ar zemenēm. + Pieci lieliski deserti bez cepšanas!