
Ekrānuzņēmums
Izmēģini pagatavot maigu uzkodiņu ar sviesta pildījumu. Derēs jebkuras aknas: vistas, liellopa vai cūkgaļas.
Sastāvdaļas
500 – 600 gramu vistas, cūkas vai liellopu aknu
1 – 2 sīpoli
1 burkāns
3 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
150 – 200 g sviesta
Pagatavošana
1․ Sagriež aknas nelielos gabaliņos, sīpolus — sakapā. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Dažas minūtes apcep burkānus ar sīpoliem, līdz mīksti.
3․ Liek aknas uz pannas. Maisot gatavo dažas minūtes, kamēr visi gabaliņi mainījuši krāsu.
4․ Uzliek vāku un atstāj uz uguns vēl aptuveni 5 minūtes. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
5․ Atdzesē aknas un dārzeņus. Divas trīs reizes samaļ gaļas mašīnā.
6․ Uz galda izklāj pārtikas plēvi. Vienmērīgi izlīdzina uz tās gaļas masu. Pārziež ar sasildītu sviestu.
7․ Uzmanīgi satin ruleti. Ietin folijā vai plēvē un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Aknu desa mājas gaumē. Īsta delikatese!