Šos mīkstos un plānos plāceņus viegli izcept uz pannas. Ja pagatavosi uzreiz vairāk, varēsi radīt visdažādākās pildītās uzkodas svētkiem vai ātrām brokastīm.
Sastāvdaļas
350 g miltu
1 tējkarote sāls
180 ml ūdens
2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
1․ Lielā bļodā izsijā miltus, izveido nelielu padziļinājumu.
2․ Sāli izkausē 180 ml verdoša ūdens. Pakāpeniski lej šķidrumu pie miltiem, iejaucot mīklu ar dakšiņu.
3․ Turpinot maisīt, pielej augu eļļu.
4․ Kad mīkla nedaudz atdzisusi, pārliek to uz galda un mīca ar rokām, kamēr tā kļūst viendabīga un elastīga.
5․ Saveļ mīklu bumbā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 45 minūtēm.
6․ Izņem, izrullē biezā pīnē un sagriež 10 – 12 vienādās daļās.
7․ Katru mīklas gabalu izrullē ļoti plānā loksnē. Cep uz sausas, karstas pannas 30 – 40 sekundes no katras puses.
8․ Gatavo lavašu uzreiz apslaka ar ūdeni un pārsedz ar auduma dvieli.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lavašs ar sieru. Uzcep uz pannas – viens, divi, gatavs!
Omlete ar sieru lavašā. + Vēl piecas gardas omletes!
Lavaša pīrāgs ar sēnēm un sieru. + Vēl piecas lavaša receptes!
Ideāla uzkoda: krabju nūjiņas un tomāti lavaša ruletē. + Vēl trīs vieglas receptes ar lavašu!
Cēzara salāti lavašā. Gardāku uzkodu nevar iedomāties!