Mazsālīta skumbrija. Trīs labas receptes!

15-05-2022

Šo gardo ēdienu var nogaršot jau pēc 4 stundām. Vispirms to viegli apsāla, pēc tam pabeidzot gatavot sīpolu marinādē.

Sastāvdaļas

3 ēdamkarotes sāls

1 ēdamkarote cukura

8 – 10 melno piparu graudu

5 – 6 smaržīgo piparu graudi

½ tējkarote koriandra

2–3 lauru lapas

1 l ūdens

2 skumbrijas



Sastāvdaļas marinādei

3 sīpoli

Šķipsniņa sāls

½ tējkarote maltu piparu maisījuma

½ tējkarote koriandra

4–5 ēdamkarotes augu eļļas

2 ēdamkarotes ābolu etiķa

Pagatavošana

1․ Katliņā liek sāli, cukuru, piparus, koriandru un lauru lapas. Pārlej ar verdošu ūdeni un liek uz uguns. Pēc atkārtotas uzvārīšanas vāra 4–5 minūtes. Atdzesē.

2․ Kamēr marināde dziest, iztīra zivis, noņem galvas, astes un tumšo plēvi. Ja vēlas, atdala fileju no asakas.

3․ Liemeņus noskalo zem tekoša ūdens un nosusina. Sagriež porcijas lieluma gabaliņos.

4․ Liek zivis burkā vai stikla bļodā. Pārlej ar sālījumu. Atstāj uz vienu divām stundām istabas temperatūrai.

5․ Sīpolus sagriež uz pusēm vai cdeturtdaļgredzenos. Viegli apsāla un rūpīgi apmīca ar rokām.

6․ Pievieno sīpolam piparu, koriandra, eļļas un ābolu etiķa maisījumu. Samaisa un atstāj ledusskapī uz pusotru stundu.

7․ Uzmanīgi izņem zivs gabaliņus no marinādes. Pievieno sīpolu marinādei un samaisa. Atstāj vēl uz pusotru stundu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Tējā “kūpināta” skumbrija. + Vēl trīs mājas receptes zivju uzkodām!

Mājās konservēta skumbrija. Ļoti garda uzkoda!

Zeltaina sālīta skumbrija pudelē ar sīpolu mizām. Mājas recepte, kas pārsteigs!