Ja nevēlies picai izmantot ierasto mīklu, pamatnei derēs arī dārzeņi, piemēram, ziedkāposti. Izmēģini!
Sastāvdaļas
200 g siera
300 g ziedkāpostu
1 ola
70 g tomātu pastas
Sāls pēc garšas
Oregano pēc garšas
30 g šampinjonu
120 g vistas filejas
40 g paprikas
15 g sīpolu
Pagatavošana
Ziedkāpostus novāra un saspaida vai sarīvē.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
Pievieno olu, sāli, visu samaisa un liek ar pergamentu izklātā formā.
Liek līdz 230 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
Kad picas pamatne gatava, pārziež ar tomātu pastu, pārkaisa ar oregano un pārkaisa ar sāli.
Vistas fileju novāra, sīki sagriež.
Sīki sagriež šampinjonus, papriku un sīpolus. 50 g siera sarīvē uz rupjas rīves.
Pildījumu liek uz picas pamatnes virs mērces, pārkaisa ar sieru, cep vēl 10 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Pašcepta pilngraudu pica ir lielisks ēdiens! Mītus par maizi atmasko dietoloģe Lolita Neimane
Vista lavašā. Daudz diētiskāk nekā pica, bet garšo lieliski!
Uzlabotā siermaize jeb ātrā minipica ar šķiņki un šampinjoniem