Sulīgas bumbiņas no divu veidu gaļas un rīsiem. Pievienojiet tiem kartupeļu biezeni vai citas iecienītas piedevas.
Sastāvdaļas
150 – 200 g rīsu
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
500 g liellopu gaļas un cūkgaļas maltās gaļas
1 ola
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes + ieziešanai augu eļļas
1 burkāns
3 ēdamkarotes tomātu pastas
400 ml ūdens
2 ēdamkarotes miltu
Sagatavošana
1 ․ Rīsus novāra līdz pusgatavībai aptuveni 10 minūtes. Atdzesē.
2․ Vienu sīpolu sagriež vai sasmalcina blenderī. Ķiploku izspiež caur presi.
3 ․ Sajauc gaļu ar rīsiem, olām, sīpoliem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Veido vidēja izmēra bumbiņas.
Samitrina rokas ar ūdeni, lai gaļas masa mazāk pie tiem liptu.
4․ Ieziež pannu ar eļļu, liek tajā tefteļus.
5․ Otru sīpolu sagriež sīkos gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Dārzeņus 4 –5 minūtes apcep augu eļļā vidējā karstumā.
6․ Pievieno dārzeņiem tomātu pastu, samaisa un atstāj uz uguns vēl uz minūti divām.
7․ Pannā lej 300 ml ūdens, uzvāra.
8․ 100 ml ūdens pievieno sāli un miltus, sajauc, lai nepaliktu kunkuļi.
9․ Smalkā strūkliņā, pastāvīgi maisot, lej pannā. Karsē 1 minūti.
10․ Pārlej mērci tefteļiem un liek līdz 180 ° sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 –35 minūtēm.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Reiz to sauca “makaroni po flotski”. Bet tagad – pasta un maltā gaļa vienā pannā!
Sulīga cūkgaļas maltā gaļa ar pipariem indonēziešu gaumē. Pacienā ģimeni ar sataju!
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums. + Vēl piecas receptes ar malto gaļu!
Brīnumgardas kabaču un maltās gaļas kotletītes. + Kotlešu pavārgrāmata!
Tefteļi kārtainajā mīklā. + Vēl piecas tefteļu receptes!