Tefteļi ar tomātu mērci. + Vēl piecas maltās gaļas ēdienu receptes!

18-02-2022

Sulīgas bumbiņas no divu veidu gaļas un rīsiem. Pievienojiet tiem kartupeļu biezeni vai citas iecienītas piedevas.

Sastāvdaļas

150 – 200 g rīsu

2 sīpoli

2 daiviņas ķiploka

500 g liellopu gaļas un cūkgaļas maltās gaļas

1 ola

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

2 ēdamkarotes + ieziešanai augu eļļas

1 burkāns

3 ēdamkarotes tomātu pastas

400 ml ūdens

2 ēdamkarotes miltu

Sagatavošana

1 ․ Rīsus novāra līdz pusgatavībai aptuveni 10 minūtes. Atdzesē.

2․ Vienu sīpolu sagriež vai sasmalcina blenderī. Ķiploku izspiež caur presi.

3 ․ Sajauc gaļu ar rīsiem, olām, sīpoliem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Veido vidēja izmēra bumbiņas.

Samitrina rokas ar ūdeni, lai gaļas masa mazāk pie tiem liptu.

4․ Ieziež pannu ar eļļu, liek tajā tefteļus.

5․ Otru sīpolu sagriež sīkos gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Dārzeņus 4 –5 minūtes apcep augu eļļā vidējā karstumā.

6․ Pievieno dārzeņiem tomātu pastu, samaisa un atstāj uz uguns vēl uz minūti divām.

7․ Pannā lej 300 ml ūdens, uzvāra.

8․ 100 ml ūdens pievieno sāli un miltus, sajauc, lai nepaliktu kunkuļi.

9․ Smalkā strūkliņā, pastāvīgi maisot, lej pannā. Karsē 1 minūti.

10․ Pārlej mērci tefteļiem un liek līdz 180 ° sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 –35 minūtēm.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Reiz to sauca “makaroni po flotski”. Bet tagad – pasta un maltā gaļa vienā pannā!

Sulīga cūkgaļas maltā gaļa ar pipariem indonēziešu gaumē. Pacienā ģimeni ar sataju!



Kartupeļu un maltās gaļas sacepums. + Vēl piecas receptes ar malto gaļu!

Brīnumgardas kabaču un maltās gaļas kotletītes. + Kotlešu pavārgrāmata!

Tefteļi kārtainajā mīklā. + Vēl piecas tefteļu receptes!