Tikai dažas sastāvdaļas, bet garša patiesi lieliska – gatavosi tos bieži. Zem šīs receptes atradīsi Dzivei.lv labāko salātu recepšu izlasi no visdažādākajām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas
250 – 300 g liellopa aknu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1–2 ēdamkarotes olīveļļas + cepšanai
1 avokado
1 neliels violetais sīpols
120 g rukolas
1 tējkarote sezama vai sasmalcinātu riekstu
Pagatavošana
1․ Akniņas sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Pievieno sāli un piparus. Apcep eļļā vidēji lielā karstumā dažas minūtes no katras puses. Liek šķīvī un sagriež salmiņos.
2․ Avokado sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar ēdamkaroti citrona sulas.
3․ Sīpolus sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos.
4․ Salātu šķīvī liek rukolu, uz tās – akniņas kopā ar sīpolu un avokado. Pārlej ar citrona sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem, sezamu vai riekstiem.
Labu apetīti!
IESKATIES ARĪ ŠAJĀ RECEPŠU IZLASĒ!
Siļķe kažokā kā uzkodu torte. + Vēl piecas populāro salātu receptes!
Salāti ar avokado, lasi un vārītu olu. + Salātu pavārgrāmata!
Olivjē salāti ar mēli. + Vēl desmit labāko svētku salātu receptes!
Kartupeļu salāti ar kūpinātu desu. + Vēl piecas labas ašo salātu receptes!
Cēzara salāti. Slaidā versija + vēl trīs receptes!
Kārtainie mencu aknu salāti. + Vēl piecas kārtaino salātu receptes!
Peru salāti ar kartupeļiem un vistu. Labas pusdienas vai vakariņas!
Salāti ar krabju nūjiņām, garnelēm, zirnīšiem. + Salātu pavāgrāmata!
Laša salāti ar kivi. + Vēl piecas pavasarīgas receptes
Tunča salāti ar olu, burkāniem un sieru “Vieglums”. + Vēl piecas tunča salātu receptes!
Krabju nūjiņu salāti ar olu un ananasu. + Vēl desmit labas salātu receptes!
Latviskais rasols ar tomātiem, zaļajiem zirnīšiem un olām. + Vēl desmit salātu receptes!
Salāti ar vistu akniņām, sēnēm un gurķīti. + Vēl piecas receptes!